Borovienka vydala dvanáste cédečko

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 26. mája 2009, 10:50
  • Autor:šg

KRAKOVANY – Vlani oslávila ľudová kapela Borovienka z Lančára pätnáste výročie svojej existencie. Jubileum si kapela pripomenula už v novom zložení, preto sa kapelník Štefan Slabý rozhodol vydať pri tejto príležitosti nové cédečko s názvom Moja milá neverí.

Jeho nahrávanie a výroba však trvala trocha dlhšie, než sa čakalo, preto ho slávnostne uviedli do života až začiatkom mája.
Na novom CD-nosiči je 15 skladieb, ktoré trvajú od dvoch do piatich minút. „Z pôvodnej kapely som už zostal iba ja, Braňo Galbavý a Mišo Sedlák. Napriek doplneniu kapely o Jozefa Žaža, Ľuboša Perenčaya, Andreja Vanča a Erika Zameca sme si netrúfali vydať nový album bez pomoci ďalších hudobníkov.
Preto nám pri nahrávaní niektorých pesničiek pomohli hostia: speváčka Miriam Klimentová, cimbalistka Maja Mizeráková, gitarista Peter Šíma, na klávesy si zahral Martin Valášek, na husle Peter Obuch, na pozaunu Ľubo Majžiš a na basu Paľo Kvak.
Na slávnostnú prezentáciu do krakovianskeho kultúrneho domu sme si tiež pozvali niektorých ďalších hostí. Okrem speváčky Heleny Vrtichovej, ktorá s nami spolupracuje už dlhé roky, to bola aj ďalšia speváčka Kristína Šedivá z Trenčína a známa kapela Slniečko.
Jej šéf Peter Remiš nám spolu so starostom Krakovian Vladimírom Mihálikom nové cédečko aj slávnostne poliali šampanským, aby sa mu darilo," hovorí šéf Borovienky Štefan Slabý.
V poradí dvanáste cédečko sa nám zdalo trochu iné než tie predchádzajúce. „Náš repertoár sme rozšírili o populárne piesne a obsadenie kapely je širšie i pestrejšie o niektoré nástroje. Napríklad o cimbal a klarinet. Tým získal náš hudobný prejav na väčšej farebnosti," vysvetlil nám harmonikár Borovienky Michal Sedlák.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava