ENL SK otvoril nový výrobný závod pri Piešťanoch

  • Spravodajstvo
  • 20. mája 2009, 19:12
  • Autor:ad

Spoločnosť ENL SK v utorok slávnostne otvorila nový závod vo Veľkých Kostoľanoch. Pásku vo výrobnej hale prestrihol britský veľvyslanec na Slovensku Michael Roberts. Vo svojom prejave uviedol, že firma z Veľkej Británie nielen prišla a zainvestovala na Slovensku, ale priniesla aj know-how, znalosti, zručnosti a špičkovú výrobu s pridanou hodnotou. Dúfa, že Slováci túto aktivitu prijmú pozitívne, zvlášť v časoch hospodárskej krízy

Firma ENL vyrába plastové výrobky vstrekovaním s vysokou mierou kvality a presnosti. Používajú sa najmä v letectve a obrane či automobilovom priemysle.
Podľa slov generálneho riaditeľa Bena Shepparda sa pre Slovensko rozhodli aj preto, lebo tu sídli jeden z ich najväčších odberateľov. Slovenská prevádzka bude zatiaľ vyrábať plastové komponenty pre všeobecný priemysel a po rozbehu sa plánujú presadiť aj v špecializovaných odvetviach.
Výrobu vo Veľkých Kostoľanoch už prví zamestnanci začali pomaly rozbiehať. „Momentálne zamestnávame jedenásť pracovníkov, ale ako vidíte, hala je veľká a máme v pláne ju zaplniť,“ povedal.
Do troch rokov by mali vytvoriť ďalšie pracovné miesta pre približne 50 ľudí.  Na Slovensko prišla ENL v rámci ofsetového programu BAE Systems. Ofsetové operácie slúžia na kompenzáciu výdavkov štátneho rozpočtu spojených s obstarávaním zákazky na úseku obrany a bezpečnosti a podporujú transfer najnovších technológií na Slovensko.
V praxi to znamená asi toľko, že firma BAE Systems, ktorá získala štátnu zákazku veľkého finančného objemu, na Slovensko privedie ďalších investorov, ktorí nielen vytvoria pracovné miesta, ale prispejú aj ku zvýšeniu vývozu domácej produkcie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav