V Bánovciach nad Bebravou úradovali rozhodcovia

  • Šport / Futbal
  • 19. mája 2009, 19:20
  • Autor:Peter Sedláček, Rudolf Zelenay, Igor Bombara, Jaroslav Valo

Počas víkendu sa hralo 25. kolo druhej a 24. kolo štvrtej futbalovej ligy. Z tria našich mužstiev, ktoré sa predstavili na ihriskách súperov, mohli byť spokojní iba Moravanci, ktorí si priviezli bod za bezgólovú remízu z Petržalky. Vrbovčania podľa očakávana prehrali na Tehelnom poli. Za kratší koniec povrazu ťahali aj Piešťanci, ktorí aj vďaka viacerým sporným verdiktom rozhodcu prehrali kľúčový zápas o druhé miesto v Bánovciach nad Bebravou.

Slovan juniori – MFK Vrbové 4:1 (3:1)


Na Tehelnom poli hráči Slovana zatlačili súpera hneď od prvých minút, ale Hodulík mužstvo viackrát podržal. V 15. min už bol bezmocný a juniori viedli. Vrbovčania mali potom štyrikrát výhodu rohového kopu, ale bez gólového efektu.
Vladova hla-vička totiž mierila nad a Kubišovu strelu brankár chytil. Potom sa po šanciach domácich dvakrát vyznamenal Hodulík. Na druhej strane skončila Jelšicova technická strela tesne vedľa, no v 40. min sa už ten istý hráč nemýlil – 1:1.
Vrbovčania sa však z vyrovnania dlho netešili, pretože už o minútu neskôr dal Slovan vedúci gól a tesne pred prestávkou k nemu pridal aj tretí. Úvod druhého polčasu patril zverencom trénera Rasťa Adamca, ktorý na lavičke zastupoval potrestaného Martina Sedláčka, no gólovo sa nedokázali presadiť.
Strela Greguša išla tesne vedľa a v sieti neskončili ani dva pokusy Jelšica. Presnú mušku nemal ani Jakáb. Naopak, domáci si vytvorili ďalšie príležitosti. V 85. min zabránil Hodulík istému gólu, ale v 89. min po chybe obrany už na strelu domáceho hráča nestačil a bolo 4:1 pre juniorov. Zostava MFK: Hodulík – Nádaský, T. Gažík, Vlado, Herceg, Piršel (78. Andrísek), I. Balcír, Jakáb, Kubiš (40. Sumer), A. Greguš, Jelšic.

Artmedia „B" – OTJ Moravany 0:0


Moravanci pokračovali v dobrých výkonoch z posledných zápasov, no tentoraz sa nedokázali presadiť strelecky. V priemernom zápase vychádzali obe mužstvá z dobrej defenzívy. Aj preto sa hralo zväčša medzi šestnástkami. Hostia síce dobre kombinovali, ale do šancí sa, rovnako ako domáci, nedostávali. Tých bolo do prestávky veľmi málo.
Za zmienku stoja len nevydarené pokusy Moravčíka, Kirku a Kotulu. Ani po prestávke sa strelci medzi žrde netrafili. V 61. min mieril M. Otočka nad a v 65. min zasa Gábriš zneškodnil šancu domácich. Keďže bránku netrafili ani Laco s Gligičom, zrodila sa bezgólová remíza. Zostava OTJ: Gábriš – Laco, Hambálek, S. Otočka, Glos (75. Benko), Kirka (78. Adamovič), Moravčík, Gligič, Kotula, M. Otočka, Vido (90. Havrlent).

Šláger kola pre Ajax Profiklíma


V šlágri 14. kole minifutbalovej I. MPFL Ajax Profiklíma zdolal Manchester 3:1 (Radošovský 2, M. Urban – Chnapko) a s trojbodovým náskokom vedie tabuľku pred Leftons, ktorí zdolali 1. FC Juh 1:0 (Jesenský). Prekvapením bolo víťazstvo Arsenalu nad Wimbledonom 2:0 (Sminin, Stanček). Ostatné výsledky: Colo Colo – Young Boys 1:3 (Babač – K. Labuda, Mladý, J. Slaninka) a Red Houses – Slovan Matus 1:3 (Studený – Kolník, A. Krištof, Sumer).

Spartak Bánovce – PFK Piešťany 2:1 (0:0)


Stretnutie o druhé miesto začali piešťanskí futbalisti veľmi dobre i napriek tomu, že pre zranenie nenastúpili traja hráči základnej zostavy. Zhruba sto fanúšikov PFK im pripravilo takmer domáce prostredie. Od úvodných minút boli lepším, futbalovejším mužstvom a domácich zatlačili do defenzívy. Chýbala však častejšia streľba a presnejšie zakončenie.
V 11. min išiel Horúcka sám na brankára, ale v pokutovom území bol faulovaný. Píšťalka rozhodcu ostala nemá. V 18. min pohrozili aj domáci, no prízemnú strelu Krajčovič vyrazil na roh. Na druhej strane v 29. min prudkú strelu Bábskeho so šťastím zlikvidoval domáci brankár.
Tvrdá hra domácich, ktorú im rozhodca toleroval, vyviedla hráčov PFK z rytmu. Aj napriek tomu už v úvodnej minúte druhého polčasu mal príležitosť striedajúci Sýkora. V 51. min využili domáci chybu obrany a strelili vedúci gól. V 54. min strelu Horúcku brankár chytil, no o tri minúty neskôr sa uvoľnil Bábsky a jeho center usmernil domáci obranca do vlastnej siete – 1:1.
V 57. min mal šancu Horúcka, ale vo výhodnej pozícii volil namiesto strely kľučku. Hneď z protiútoku kopali domáci prísne nariadenú jedenástku, ale lopta skončila na žrdi. V 68. min trafil Horúcka bočnú sieť, v 70. min dal Vyskoč gól, ale ten na veľké prekvapenie rozhodca neuznal pre údajné postavenie mimo hry.
V závere zápasu domáci, aj za veľkej podpory rozhodcov, pritlačili. Preťažená obrana PFK dlho odolávala, nakoniec však v prvej minúte nastavenia kapitulovala, keď prvú strelu ešte stačil Miro Krajčovič vyraziť, no proti dorážke už bol bezmocný. Zostava PFK: Miroslav Krajčovič – Kardoš, Jánošík, Bernát, Martin Krajčovič (58. Beitl), Bábsky (81. Filus), Žamba, Horúcka, Vyskoč, Gajarský (46. Sýkora), Kukuč.

Z regionálnych futbalových súťaží


V nižších regionálnych súťažiach videli diváci na viacerých štadiónoch bohatú gólovú úrodu. V piatej lige vyhrali Veľké Kostoľany nad FC Hlohovec 5:1 (Hnilka, Kadlíček, Števík, Vavrinec, Velšic) a Trebatice nad Jacovcami 5:0 (Bondra 2, Seitler, Horvát, Kazík).
Krakovanci si priviezli bod za remízu 2:2 v Dvorníkoch (Ilenčík, Kikta). V oblastných majstrovstvách si vylepšili skóre Drahovčania, ktorí zdolali Suchú 5:0 (Dzuro 2, Brezovský, Zajac, Sedláčik). Ostrovčania prehrali v Bučanoch 0:1 a Ratnovčania, ktorí sú na poslednom mieste tabuľky, nestačili doma na Šúrovčanov, ktorým podľahli 1:3 (Petrík).
Výsledky našich v ostatných súťažiach – oblastná súťaž, skupina B: Bojničky – Veľké Orvište 3:1 (Herák), Sokolovce – Dubovany 2:4 (Richnák, Zitto – J. Šajtlava 3, Skaličan), Prašník – Trakovice 1:1 (O. Bielik), Červeník- Veselé 1:0, Kľačany – Nižná 2:0, Madunice – Chtelnica 1:1 (Lukáš Cibrín), Pečeňady – Šípkové 3:2 (Lužák 2, Ondrašík – A. Kolník, Stolárik), Šulekovo – Borovce 3:1 (Herceg), tretia trieda, skupina B: Dolný Lopašov – Kočín-Lančár 4:3 (Hlavatý 3, Kabela – M. Hruška 2, I. Hruška), Banka – Pastuchov 1:2 (Babiš), Dolné Trhovište – Šterusy 1:0.
(šg)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava