Mesto začína šetriť na odmenách

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 19. mája 2009, 09:33
  • Autor:Michal Petruška

Na májovom rokovaní mestského zastupiteľstva Piešťan poslanci okrem záverečných vyúčtovaní služieb mesta, mestského kultúrneho strediska a knižnice prijali aj záverečné vyúčtovanie mesta ako celku.

Záverečný účet mesta pre rok 2008 je pozitívny, pretože schodok rozpočtu vo výške 10,35 mil. korún vykryje mesto zo zostatku finančných operácií, a aj po tomto vyrovnaní zostane tento zostatok v pluse 30,49 mil. korún.
Diskusiu vyvolal návrh poslanca Jozefa Jambora (KDH), ktorý navrhol uznesenie využiť ušetrené prostriedky z roku 2008 nasledovne: päť miliónov korún na rekonštrukciu domu smútku na Žilinskej ulici, 0,5 mil. na kúpu pozemkov občana Lehutu nachádzajúcich sa pri cintoríne na Žilinskej ceste a 0,35 mil. korún na vypracovanie projektovej dokumentácie na rekonštrukciu budovy Lesoprojektu za účelom zriadenia sociálneho zariadenia pre starších občanov starých Piešťan.
O každom z týchto zámerov a vyčlenení financií naň hlasovali poslanci samostatne, no ani jeden z nich nebol prijatý. Stalo sa tak aj po dôraznom upozornení primátora mesta, že by nebolo správne takýmto spôsobom zasiahnuť do rozpočtu na rok 2009, ktorý bude mať mesto Piešťany problém naplniť.
„Rozpočet na rok 2009 sme síce zostavili opatrne, no zrejme nie až ak opatrne, ako bolo asi potrebné," upozornil poslancov Remo Cicutto. Ekonomická kríza spôsobí podľa neho väčší výpadok v príjmoch mesta a prebytok z roku 2008 sa nám môže zísť na ich vykrytie.
Po rokovaní poslancov primátor Piešťanskému týždňu tiež prezradil, že pre obavy z krízy nedostanú zamestnanci mestského úradu pravidelné polročné odmeny a podobné odporúčanie bude smerovať aj riaditeľom mestských inštitúcií.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav