Výročie oslávili postupom do prvej ligy

  • Šport / Kolky
  • 11. mája 2009, 11:03
  • Autor:Š.Gregorička

V lete oslávia kolkári Družby Piešťany 60. výročie svojej existencie. O pekný darček k okrúhlemu jubileu sa postarali hráči Družby „B“, obsadili v druhej lige striebornú pozíciu, tá im zabezpečila postup do prvej ligy. Vďaka tomu bude mať Družba od jesene v druhej najvyššej slovenskej súťaži až dve mužstvá.

Úvod súťaže však Piešťancom nevyšiel, pretože po domácej prehre 3:5 s Bánovcami nad Bebravou nasledovala rovnaká prehra v Uhrovci a v šiestom kole v Galante s rezervou Slovana.
Napriek tomu, že do konca jesene ešte prehrali aj v Trenčíne, do odvety išli len s dvojbodovou stratou na vedúce Karpaty Limbach. Odvetu však začali Piešťanci dobre a v 15. kole sa vďaka lepšiemu skóre po prvý raz prebojovali do čela tabuľky pred Limbach.
Po 19. kole mali už trojbodový náskok pred svojimi prenasledovateľmi a nič nenasvedčovalo, že na prvej priečke nezostanú až do konca. Potom však prišla prehra 3:5 v Pobedime, domáca remíza 4:4 s Trenčínom, hoci na kolky Družba vyhrala 3312:3283, a ďalšie zaváhanie v Limbachu.
Po tejto prehre sa dostali na prvé miesto Trenčania, ktorí si už vedúcu pozíciu udržali. Keďže však postupuje aj mužstvo z druhého miesta, Piešťacom stačilo kontrolovať túto pozíciu a už dve kolá pred koncom mali postup vo vrecku.
Základ mužstva tvorili Jaroslav Bittner, Peter Gocký, Jozef Horváth, Peter Šamík, Marek Harčarík a Milan Nedelka. Okrem nich si zahrali aj Jozef Kuník, Peter Mička, Roman Marek, Štefan Kočan a Martin Dzuro.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek