Tenisti Kúpeľov o extraligové body

  • Šport / Tenis
  • 11. mája 2009, 15:01
  • Autor:Š. Gregorička

Jediný týždeň stačí extraligovým tenistom, aby spoznali nových majstrov Slovenska v súťaži mužov i žien. Po prvý raz v histórii bude mať v oboch kategóriách zastúpenie aj piešťanský tenis.

Kým ženy TK Kúpele obhajujú strieborné medaily z predchádzajúcich troch ročníkov, muži sú nováčikom súťaže. Obe piešťanské družstvá začínajú extraligové boje na domácich dvorcoch. Muži so Sláviou Agrofert STU Bratislava a ženy s Ružomberkom.
V piešťanských farbách by sa mali predstaviť aj seniorskí reprezentanti Slovenska, Magdaléna Rybáriková a Lukáš Lacko. Tréner mužov Daniel Jančovič má okrem Lacka na súpiske Michala Navrátila, Róberta Janúcha, Martina Durdíka, Filipa Horanského, Mareka Hrehorčíka, Henricha Gajdošecha, Michala Brtka, Filipa Kollára, Romana Mega a Rudolfa Vrábla mladšieho. Tréner žien Peter Branderský si môže vybrať z kádra, ktorý tvoria Magdaléna Rybáriková, Patrícia Veresová, Zuzana Luknárová, Katarína Maráčková, Chantal Škamlová, Vivien Juhászová, Katarína Baranová, Vanesa Molnáriová, Nina Bubelová a Alexandra Grácová.
Piešťanské družstvá to nebudú mať v extralige ľahké, pretože väčšina ostatných kolektívov má na svojich súpiskách mnohých známych hráčov. Napríklad na súpiske mužov Slávie Agrofert STU figurujú aj mená bývalých daviscupových reprezentantov Karola Kučeru a Jána Krošláka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek