Gólová naháňačka v Moravanoch pre domácich

  • Šport / Futbal
  • 11. mája 2009, 11:07
  • Autor:Peter Sedláček, Rudolf Zelenay, Štefan Gregorička, I.Bombara, Jaroslav Valo

Víkendové prvé májové kolo vyšších regionálnych futbalových súťaží bolo bohaté na góly. V druhej lige ich videli diváci najviac v Moravanoch – až deväť. Domáci síce prehrávali 1:3, no vďaka trom gólov v rozpätí siedmich minút otočili skóre vo svoj prospech. Skóre si vylepšovali aj Piešťanci v štvrtej lige.

OTJ Moravany – Spartak Trnava „B" 5:4 (1:3)


Diváci videli infarktový zápas s deviatimi gólmi a šťastným koncom pre domácich. Tým patril aj úvod zápasu, no šance Kotulu, M. Otočku a Vida zostali nevyužité. V 26. min sa ujali Spartakovci vedenia, ale v 35. min S. Otočka hlavou vyrovnal.
O tri minúty neskôr hostia strelou z priameho kopu opäť viedli a v 45. min pridali tretí gól. Domáci sa aj napriek nepriaznivému stavu nevzdávali a po prestávke bola bránka hostí stále v ohrození. V 53. min zahodil tutovku Vido a o dve minúty neskôr mieril Kirka z piatich metrov vedľa.
Domáci sa dočkali v 72. min, keď Piovarči hlavou znížil na 2:3. V 87. min nastrelil brankár hostí pri výkope len chrbát S. Otočku a odrazenú loptu poslal do siete Adamovič. Trnavčania svoju chybu hneď z protiútoku napravili a znova viedli.
Už v nastavenom čase sa Moravancom podarilo po hlavičke Piovarčiho najskôr vyrovnať a v posledných sekundách nastavenia otočil Adamovič na 5:4 pre domácich. Zostava OTJ: Gábriš – Laco (85. Benko), S. Otočka, Piovarči, Glos (46. Hambálek), Kirka, Moravčík, Gligič, Kotula (65. Adamovič), M. Otočka, Vido. 

MFK Vrbové – Spartak Vráble 1:2 (1:1)


Po dvoch prehrách vonku chceli Vrbovčania proti lídrovi súťaže bodovať. V domácom mužstve chýbal pre trest za vylúčenie stopér P. Gažík a na lavičke aj tréner Martin Sedláček, ktorému vzal v predchádzajúcom zápase rozhodca registračný preukaz.
Zápas začali lepšie hostia, ktorí sa v 7. min po chybe Jakába ujali vedenia. Z domácich sa snažili hlavne Jakáb a Kubiš, no gólovo neuspeli. V 40. min skončila technická strela Jelšica tesne vedľa, ale v 45. min sa už domáci kanonier nemýlil a tvrdou strelou vyrovnal na 1:1.
Po prestávke sa snažili obe mužstvá strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Hostia kopali v 78. min jedenástku, ale Hodulík loptu chytil. Dobiehajúci Gonda v snahe dať gól Hodulíka fauloval, a po druhej žltej uvidel aj červenú kartu. Vrbovčania však početnú výhodu nevyužili, naopak v 88. min inkasovali druhý gól. Zostava MFK: Hodulík – Nádaský, Vlado, Jakáb (51. Sumer), Herceg, I. Balcír, T. Gažík, Piršel (77. Uváčik), Greguš, Jelšic, R. Kubiš.

Družstevník Krakovany – OFK Trebatice 0:1 (0:0)




V susedskom derby mali prvú šancu domáci, keď po priamom kope trafil Kališ žrď. Potom sa ocitol v čistej šanci T. Balcír, no nastrelil si len vlastnú ruku. Na gól diváci čakali až do 51. min, v ktorej prekvapil všetkých ďalekonosnou strelou Michálek – 0:1. Domáci sa dostali do herného kŕča a okrem brvna po hlavičke Kusého ďalšie šance nemali. Hostia tiež nedotiahli do konca viacero brejkov, preto zo súboja bratov Bondrovcov vyšiel víťazne domáci brankár. Krakovanci podali najslabší výkon a opäť potvrdili „trebatický komplex". Zostavy – Družstevník: Marcel Bondra – Kusý, Kališ, Čáp, Tomiš – P. Sedlák (73. Pavlovič), Kikta (70. Ondrejka), Žák, Ilenčík – Balcír, Duchoň. OFK: Suchánek – Palkech, Bílik, Hečko, Surovčík – Horanský, Koprna (53. Kurinec), Marek Bondra, Michálek (67. Kazík) – Bogora, Horvát (83. Seitler).
Lukáš Radoský

Výsledky z regionálnych futbalových súťaží



Výsledky našich – piata liga: Jacovce – V. Kostoľany 1:1 (Kadlíček), oblastné majstrovstvá: Brestovany – Ratnovce 3:0, Šúrovce – Drahovce 5:0, Ostrov – Špačince 3:1 (Kabát, Šúlovský, Gajdoš), oblastná súťaž, skupina „B": Borovce – Bojničky 5:0 (A. Boliešik 2, Masár, Urban, Bejdák), Šípkové – Červeník 3:0 (R. Kolník, L. Oška, Šalát), Chtelnica – Prašník 2:0 (Bašnák 2), Nižná – Dubovany 5:0 (Magula 2, Jamrich, Ondríšek, Mahaj), Veselé – Šulekovo 3:0 (Jankech, Nesteš, Krajčo),Trakovice
– Pečeňady 1:3 (Lužák 2, Mužila), Sokolovce – Madunice 2:1 (Paulech, Benčík), V. Orvište – Kľačany 2:1 (J. Vavrinec, Mišík), tretia trieda, skupina „B": Šterusy – Koplotovce 1:3 (D. Šteruský), Kočín-Lančár – Banka 1:2 (L. Tokoš – Gergely 2), Peterčan – Dolný Lopašov 5:0.

Minifutbalová I. MPFL: Red Houses – Young Boys 2:1 (Bernadič, Studený – Slaninka), Slovan Matus – Ajax 1:2 (M. Polák – Cagala, Radošinský), 1. FC Juh – Colo Colo 2:4 (Ebst, Zborovjan – Babač 4), Arsenal – Leftons 1:5 (Varga – Jahoda a Jurčo po 2, Pobjecký), Wimbledon – Manchester 0:3 (Polák 2, Marek Bondra).

PFK Piešťany – Nitrianske Pravno 5:0 (4:0)


Favorizovaní domáci sa ujali vedenia už v 6. min zásluhou Vyskoča. Potom trafil Gajarský brvno a v 21. min ho napodobnil aj Bábsky. Ten rozohral v 22. min priamy kop a Vyskoč zvýšil hlavou na 2:0. V 26. min pridal Gajarský tvrdou strelou, ktorej smer zmenil hráč hostí, tretí gól a v 42. min uzavrel skóre polčasu Bábsky. Zdalo sa, že hostia odídu z Piešťan s debaklom, ale v druhom polčase domáci poľavili. Snažili sa presadiť individuálne, preto viazla kombinácia. Za zmienku stojí len šanca Vyskoča zo 66. min, keď išiel sám na brankára. V 80. min trafili hostia žrď Hajdinovej brány, čo domácich prebralo. Šance Sýkoru a Beitla ešte v bránke neskončili, ale v poslednej minúte po Kukučovej prihrávke už trafil Beitl presne – 5:0. Zostava PFK: Mir. Krajčovič (46. Hajdin) – Ekhardt, Jánošík, Beitl, Vyskoč, Bábsky, Žamba, Jar. Krajčovič (81. Orviský), Horúcka, Gajarský, (57. Kukuč), Sýkora.

Cenný bod Moravian


Poslednú aprílovú stredu využili druholigoví futbalisti na odohratie 23. kola. Obaja naši zástupcovia hrali vonku. Kým Vrbovčania v Jaslovských Bohuniciach podľahli zachraňujúcemu sa ŠK Blava, Moravanci si priviezli cenný bod z ihriska ašpiranta na postup – Senca.

Blava Jasl. Bohunice – MFK Vrbové 3:0 (0:0)


Hostia boli miernym favoritom. Napriek tomu, že hrali proti vetru, snažili sa ohroziť domácu bránku. V 3. min vyskúšal strelou z diaľky pozornosť domáceho brankára Herceg, v 8. min ho napodobnil Jakáb a v 12. min Kubiš. V 15. min vnikal do šestnástky Jelšic, no ocitol sa v ofsajdovej pozícii. Potom sa dostali k slovu aj domáci.
V 16. min zachránilo Hodulíka brvno a odrazenú loptu stačil chytiť. Keďže ďalšie pokusy domácich skončili mimo bránky a na druhej strane mieril T. Gažík z 20 metrov len do rúk brankára, polčas sa skončil bez gólov.
V druhej časti mali prvú šancu domáci. Strelu ich hráča, smerujúcu do bránky, však v 54. min Herceg poslal hlavou do bezpečia. Na druhej strane zneškodnil pokus Kubiša Psota. V 68. min sa po chybe obrany hostí ujali Bohuničania vedenia a v 74. min pridali aj druhý gól. V 78. min vylúčil rozhodca Vrbovčana Petra Gažíka, čo domáci využili v nastavenom čase na strelenie tretieho gólu. Zostava MFK: Hodulík – Nádaský, P. Gažík, Vlado, Herceg, I. Balcír (60. Piršel), Jakáb (80. Sumer), T. Gažík, Kubiš, Jelšic, A. Greguš.

SFM Senec – OTJ Moravany 1:1 (1:0)


Na ihrisku jedného z ašpirantov na postup do prvej ligy dosiahli Moravanci po disciplinovanom výkone cennú remízu. Už v 2. min mal šancu Laco, no nedal. V 19. min unikol Kotula, no sám pred brankárom trafil len do jeho rúk.
Domáci potom nastrelili brvno a v 39. min sa ujali vedenia. V 62. min slabo vystrelil Gligič, ale štvrťhodinu pred koncom vysunul Moravčík Lukáša Kirku, ktorý po sóle vyrovnal.
Ďalšie šance na oboch stranách už ostali nevyužité. Škoda je hlavne nepremenenej šance Gligiča z úplného záveru zápasu, z ktorej mohol dať víťazný gól Moravancov. Zostava OTJ: Gábriš – Laco, Piovarči, S. Otočka, Glos (90. Havrlent), Kotula, Gligič, M. Otočka, Moravčík, Kirka (86. Candrák), Adamovič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav