Rekordný úlovok

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 10. mája 2009, 12:58
  • Autor:pet, vd, J.Heller

POBEDIM – Silný vietor čeril v sobotu popoludní hladinu pobedimského rybníka, na ktorom sa stretlo 60 rybárov z obce aj širšieho okolia na treťom ročníku Memoriálu Štefana Zverbíka. Hoci bol podľa slov usporiadateľov rybník plný, záberov bolo pomenej.

Rybu, akú však po asi 15-minútovom zápase vytiahol na breh Viliam Cabaj z Bojnej, nevideli ešte ani tí starší a skúsenejší lovci. Kapor s mierami 96 centimetrov a 13 kilogramov sa svojmu premožiteľovi postaral o prvé miesto. Na druhom mieste skončil Peter Kucek z Moravského Lieskového, minuloročný víťaz memoriálu, a na treťom Ján Mitošinka z Pobedima – obaja s trojkilovými kaprami.

Na Važine chytali kapry a sumčeky



DRAHOVCE – Na jazere Važina sa v sobotu 2. mája konali rybárske preteky, ktoré organizovala MO SRZ v Drahovciach. V kategórii o najťažšieho kapra sa na prvom mieste umiestnil Peter Hruška z MO SRZ Drahovce, ktorý chytil kapra s hmotnosťou 7020 gramov, druhý bol Jozef Bango z MsO Nové Mesto nad Váhom (3760 g) a tretí Oto Lučanský z MO SRZ Drahovce (3660 g). V kategórii o najväčšieho sumčeka hnedého sa najviac darilo Máriovi Bangovi z MsO SRZ Nové Mesto nad Váhom, Petrovi Olveckému zMsO Hlohovec a Petrovi Ottingerovi tiež z hlohoveckej organizácie.
J. Heler

Šesťkilový šupináč poďakoval víťazovi za slobodu


HORNÁ STREDA – Už od druhej hodiny rannej si v prvý májový piatok varili rybári guláš pri bagrovisku Dlhé kusy, aby ich posilnil počas pretekov. Tie pre milovníkov tichého športu zorganizovali piešťanskí rybári.
„Počasie nám prialo, tak na dnešnú súťaž prišlo 278 rybárov. Najlepšie sa darilo mladému Rastislavovi Hornákovi z Dubovian, ktorý chytil veľkého a zdravého kapra. Vážil až 6140 g," pochválil úspech 19-ročného pretekára z MO Drahovce predseda piešťanskej organizácie rybárov Ján Pazdera.
„Je to môj najväčší úlovok. Ryby som sa naučil chytať na dubovianskych kanáloch a Dudváhu. Víťazného kapríka pustím do vody. Bolo by ho škoda zjesť! Určite si dá nabudúce väčší pozor a minimálne dva roky sa už nikomu na háčiku nezatrepoce," smial sa šťastný víťaz, ktorý statného šupináča vybral zo siete a nahol sa s ním k vode.
„Ešte pusinku, to bude asi ona," poradil synovi jeho otec. S Rasťom totiž prišli na rybačku aj príbuzní a známi. Všetci pozorovali, ako kapor vkĺzol naspäť do vody a namiesto poďakovania pleskol chvostom.
Víťaz pretekov dospelých rybárov neodišiel domov naprázdno. Okrem odmeny sto eur získal dva prúty a krmivo od sponzora. Druhú cenu si odniesol skúsený rybár z domácej organizácie – Ladislav Vrábel. Ten chytil kapra s hmotnosťou 3030 g a od organizátorov dostal na prilepšenie 65 eur i krmivo, a tretiu priečku obsadil Jozef Minčef z MO SRZ Piešťany, ktorý ulovil takmer trojkilového „macka". Odmena zaň bola 35 eur a balíček krmiva.

(video:W-ZZSTqyAD8))

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila