Gladiátori z Piešťan v súbojoch nesklamali

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 10. mája 2009, 12:48
  • Autor:Michal Petruška

Deň gladiátora prilákal v sobotu večer na piešťanský zimný štadión približne rovnaký počet ľudí ako bežný ligový zápas hokejistov. Asi 800 divákov však bolo tentoraz zvedavých na tvrdší šport, než je hokej.

Zápasy podľa pravidiel K-1 a ultimátne zápasy MMA totiž zrejme patria medzi to najtvrdšie, čo ešte možno nazvať športom. V zmesi boxu, thajského boxu a zápasenia je totiž dovolené takmer všetko a bojuje sa dovtedy, kým sa zápasník nevzdá alebo rozhodca neukončí zápas. To sa stane však len vtedy, keď je jeden z bojovníkov vážne zranený či neschopný ďalšieho boja.
Dvaja piešťanskí bojovníci Marek Piták a Marek Petrek z klubu Styx Fighters Gym sa predstavili v úvode večera. Obaja totiž patria do kategórie do 77 kilogramov. V súbojoch zo svojimi súpermi z klubu Muay-Thai Hodonín obaja domáci zápasníci vyhrali na body. Petreka popri výhre zaiste potešila aj ponuka ísť trénovať do Holandska, čo určite využije. Rovnako sa darilo aj Mirovi Kubánovi z Nové Mesto Teamu a Viktorovi Macejákovi, ktorí zdolali svojich súperov.

Postupne s pribúdajúcimi minútami pribúdali v ringu aj kilogramy bojovníkov, ktorí už svojimi postavami začali pripomínať naozajstných gladiátorov. V kategórii +93 kilogramov uštedril hneď v prvom kole Michal Nagy z Nitry KO Milanovi Hošákovi z JMFS.
Dobrú formu potvrdil aj Ilja Škondrič z bratislavskej Octagon Fighting Academy, ktorý zdolal holandského šampióna Emira Smaljoviča. Najprestížnejší titul večera „Gladiátor" si po poslednom zápase vybojoval Brazílčan Pedro Galiza. Pákou zasadenou na pätu zdolal Rasťa Talaroviča, ktorý si však svojím dobrým výkonom vyslúžil uznanie a pozvánku ísť trénovať do Holandska.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel