Doklady vybavíte v nových priestoroch

  • Spravodajstvo
  • 10. mája 2009, 10:43
  • Autor:vd

Vo štvrtok 30. apríla prestrihol prezident policajného zboru, gen. Ján Packa spolu s primátorom Piešťan Remom Cicuttom pásku na novom pracovisku vydávania dokladov a evidencie v priestoroch OO PZ Piešťany.

Pôvodne očakávaného ministra Roberta Kaliňáka ospravedlnil J. Packa. Pána ministra zamestnal premiér. Slávnosť tak uviedla hovorkyňa KR PZ Martina Kredatusová.
Pasy, občianske, vodičské, technické preukazy, ale aj všetky doklady, ktoré si obyvatelia okresu doteraz vybavovali v starých už nevyhovujúcich priestoroch na prvom poschodí OO PZ Piešťany na Krajinskej ulici, môžu od tohto týždňa získať vo svetlých, moderných priestoroch v prízemí budovy „štátnej polície".
Novinkou je aj elektronický poradovník, ktorý pracuje na princípe podobnom, aký majú v Slovenskej sporiteľni. „Stálo nás to 40 000 eur, s budovaním sme začali v januári a dokončili sme to teraz.
Zaviedli sme tu aj novú technológiu poradovníka či vyvolávania klientov pomocou vyvolávacieho zariadenia, ktoré je umiestnené na streche budovy. Toto pracovisko sme vybudovali aj preto, že sa nám množili sťažnosti občanov, pretože staré pracovisko už sčasti nevyhovovalo.
Aj keď je doba ťažká a nemáme veľa peňazí, z prostriedkov KR PZ v Trnave sme vybudovali nové, svetlé, kultúrnejšie pracovisko s vyššími stropmi," uviedol na slávnosti riaditeľ KR PZ Trnava Bystrík Stanko.
„Podobné moderné pracoviská chceme postupne zriadiť vo všetkých okresoch Slovenska, bol by som rád, keby sa nám to podarilo aspoň v takomto rozsahu a v takejto kráse.
Poskytujeme občanom službu bez dlhého čakania a na jednom mieste. Aj našim pracovníkom sme vytvorili lepšie pracovné prostredia predpokladám, že budú mať aj lepší prístup k občanom," uviedol prezident PZ SR gen. Ján Packa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela