V Drahovciach horela budova firmy OMFA

  • Spravodajstvo
  • 7. mája 2009, 08:58
  • Autor:pet

Ráno pred piatou hodinou vypukol v areáli firmy OMFA v Drahovciach požiar. Piešťanskí hasiči však už o pol deviatej mohli skonštatovať, že ho uhasili. Škodu na majetko odhadol majiteľ firmy až na 1,5 milióna eur.

Požiar krátko po jeho vypuknutí zaregistroval obyvateľ Drahoviec Roman Paulus. Fotografie, ktoré spravil nám poslal do redakcie.

Službukonajúci operačný dôstojník hasičského a záchranného zboru v Piešťanoch nám ráno o 8:30 potvrdil, že požiar vypukol krátko pred 5:00 hod. ráno. "Teraz je už zlikvidovaný, muži však spolu s veliteľom zásahu zostali na mieste kontrolovať situáciu. Bližšie informácie budeme mať, keď sa vrátia," povedal pre Piešťanský týždeň.
Po ukončení zásahu nám Peter Galbo, okresný riaditeľ Hasičského a záchranného zboru v Piešťanoch, povedal o zásahu viac informácií. "Na likvidácii požiaru sa celkovo podieľalo 15 ľudí. Pomohli nám aj dobrovoľní hasiči z Drahoviec a kolegovia z Malaciek, ktorí boli pri dohárajúcom požiari v Rakoviciach. V Drahovciach horela priamo vo výrobni technológia, ktorá nanáša farbivo na sklotextilné rohože. Tie sa totiž sušia v špeciálnych peciach. Odhadovaná výška škody sa pohybuje na úrovni 1,5 milióna eur, uchránené hodnoty odhadujem na 2 milióny eur," hovorí Galbo.
Aj pre výšku odhadovanej škody zisťujú príčiny požiaru priamo na mieste pracovníci Požiarno-technického expertízneho ústavu z Bratislavy.
Firma OMFA bola založená v roku 1995 a momentálne podľa firemnej  internetovej stránky zamestnáva vyše 300 pracovníkov. V oblasti armovacích mriežok firma ročne vyprodukuje cca. 60 miliónov m2 textílií, ako aj ďalších stavebných produktov, ako napr. sklotextilné rohové profily či tesniace pásy do škár.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava