Človek ako trojuholník

  • Kultúra a spoločnosť
  • 2. mája 2009, 13:24
  • Autor:ad

Grafiky a grafické sútlače vytvorené kombináciou techník vystavuje v kaviarni hotela Satelit Piešťanec Martin Ševčovič. Dvadsaťpätročný umelec ukončil hotelovú akadémiu, ale pred kariérou v cestovnom ruchu dal prednosť svoje láske k výtvarnému umeniu.

Dnes študuje na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave u profesora Róberta Jankoviča v Ateliéri voľnej grafiky a iných médií. Je členom združenia grafikov Slovenska, Výtvarného klubu Montauk New York a organizátor študentských výstav Young ART show. Prvýkrát vystavoval svoje diela ešte ako stredoškolák v MsKS v Piešťanoch, odvtedy má na svojom konte dve desiatky domácich aj zahraničných výstav v New Yorku, Nemecku, Poľsku či Belgicku.
Svoje diela zhodnotil takto: „Majú spoločný názov ,Človek‘ a vychádzajú zo symboliky znakov vesmír ako kruh, zem ako štvorec, trojuholník pre človeka. Po stáročia sa využívali v rôznych kultúrach a náboženstvách, napríklad pri stavaní katedrál alebo pri tvorbe tibetských mandál."
Podľa svojho vyjadrenia pri tvorbe „Človeka" nevnímal pohlavie ani napätie medzi negatívnym a pozitívnym, ale pomocou abstraktných motívov sa snažil riešiť jeho vnútro, pocity a pochody, ktoré sa v ľuďoch odohrávajú. Umelca prišli podporiť aj jeho priatelia a známi, a tak sobotňajšia vernisáž patrila najmä mladým.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava