Česť našich farieb zachraňoval Riapoš

  • Šport / Ostatné športy
  • 2. mája 2009, 14:24
  • Autor:Štefan Gregorička

PIEŠŤANY – Medzinárodný stolnotenisový turnaj telesne postihnutých športovcov Slovakia Open v Piešťanoch napísal minulý týždeň už svoju 12. kapitolu. Zároveň bol po tretí raz aj Memoriálom Márie Pillárovej. O prvenstvo bojovalo 201 hráčov a hráčok z 29 štátov.

Kategóriu Open vyhrala medzi vozičkárkami Švédka Lundbergová a z mužov bol prvý Kim z Kórejskej republiky. Medzi stojacimi sa tešili z prvenstva Češka De la Bourdonnayová" a Španiel Ruiz. Zo Slovákov sa dostal medzi medailistov iba Ladislav Gaspar, ktorý skončil medzi stojacimi druhý.
V súťaži jednotlivcov podľa stupňa postihnutia si najlepšie počínali reprezentanti Francúzska, ktorí získali tri prvenstvá. Dve si vybojovali Nemci a po jednom Švéd-sko, Srbsko, Rusko, Japonsko, Maďarsko, Dánsko, Česko, Belgicko a zásluhou Jána Riapoša z ŠK Kúpele Piešťany aj Slovensko.
Medailu s bronzovým leskom pridala Ružomberčanka Alena Kanová. Z tria ŠK Kúpele Piešťany sa najviac darilo Riapošovi. Ten po výhrach nad Slovákmi Ludrovským a Revúckym 3:2 a Rakúšanom Ruepom 3:0 zvíťazil v kategórii TT2.
V kategórii Open zdolal Srba Matiča 3:0, no v treťom kole podľahol Slovincovi Lukečičovi 2:3. Ján Koščo po výhre nad Maďarom Kaiserom 3:0 prehral so Španielom Bermudesom 1:3. Tretí náš zástupca Braňo Jakubec podľahol už v prvom kole Rusovi Riazancevovi
0:3. V súťaži družstiev vyhrali z našich svoju kategóriu Riapoš s Revúckym. Súčasťou podujatia bola aj exhibícia, v ktorej sa stretli bývalí československí reprezentanti Jindřich Panský a Milan Orlovský.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav