Flog L. Smiešneho: Le Mans 24 hodín

  • Nezaradené
  • 27. apríla 2009, 08:34
  • Autor:Lukáš Smiešny

Postrehy a fotodokumentácia motocyklových pretekov v podaní nášho najaktívnejšieho flogera. Slovensko na pretekoch reprezentoval tím BK Maco RT.

– 15:00 preteky sa začali, za slovenský tím vyrazil do pretekov Španiel Dani Ribalta. Celkovo odštartovalo 46 tímov. Náš tím sa po kvalifikácií umiestnil na 12 štartovacom mieste.
– 17:20 BK Maco RT má za sebou tak ako väčšina tímov 3 zastávky v boxe a so stratou dvoch kôl na vedúci Austria Yamaha TR mu patrí priebežná ôsma priečka.

– 18:20 Macovia absolvujú štvrtú zastávku v boxe na skvelej šiestej pozícii. Na okruhu medzitým začalo pršať a výsledné časy tomu odpovedali, len dva tímy dokázali ísť naozaj rýchle kolá: vedúci Austria YRT a Honda France, tí sa ale musia prebíjať späť na špicu zo stredu štartového poľa.
– 19:30 Po ďalšej stopke je Maco RT s V. Carrascom na trati priebežne ôsmy, na čele je stále Austria Yamaha.

– 20:45 Deviata aktuálna pozícia pre Maco team so sedem kolovou stratou na zatiaľ suverénny Austria Yamaha RT, ale len 2 kolá na tretiu pozíciu. Výborný výkon podáva momentálne šiesty tím Honda France- po nevydarenom štarte, páde a nevyhnutnom prepade až z úplného konca štartového poľa sa víťaz Superpole opäť posúva na špicu.

– 21:45 BK Maco RT posúva na šiestu pozíciu, načele pretekov nič nové: 1.Austria YRT, 2.Suzuki Endurance RT (-1 kolo), 3.Junior Team Suzuki LMS.
– 22:40 Macovia sa pohybujú na siedmom mieste, prvé tri pozície bez zmeny, ale na tretiu priečku sa doťahuje Honda France Team.
– 24:00 Deväť hodín nepretržitej jazdy majú za sebou pretekári v Le Mans. Poradie: 1.Austria YRT, 2.Suzuki Endurance RT (-3 kolá), 3.Honda France (6 kôl), …7.BK Maco RT (-10 kôl).

– 01:00 Po desiatich hodinách jazdí Victor Carrasco z tímu BK Maco Racing na ôsmom mieste, na prvých troch miestach nič nové, stále vedie Yamaha Austria.
– 03:30 Pre nás smutná správa z Le Mans: Jason Pridmore spadol a zlomil si ruku na 3x a nohu na 2x. Žiaľ, znamená to stop pre celý náš tím…

Chceme však touto cestou poďakovať celému tímu za fantastický vykon, ktorým dokázal, že je zase o kus ďalej! Jasonovi prajeme rýchle uzdravenie a už teraz sa tešíme na ďalšie preteky! Predvedený skvelý výkon tímu v Le Mans dokazuje, že sa máme na čo tešiť!!!
– 15:00 Koniec pretekov.
Konečné poradie tímov na prvých troch miestach:
1. miesto YAMAHA AUSTRIA RT
2. miesto HONDA FRANCE
3. miesto SUZUKI ENDURANCE RT

BK MACO MOTO RACING sa umiestnil na konečnom a zároveň aj nešťastnom 33 mieste po páde Jasona.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava