V centre mesta brutálne zbili mladíka

  • Nezaradené
  • 23. apríla 2009, 11:18
  • Autor:

Do redakcie nám minulý týždeň prišiel rozhorčený e-mail od matky z Piešťan, ktorej 27-ročného syna brutálne zbila na Teplickej ulici okolo druhej hodiny nočnej v piatok 10. apríla skupinka útočníkov.

„Skončil v bezvedomí s otrasom mozgu – na hlave má otlačky, zrejme od topánok dotyčných, sako a tričko roztrhané, na chrbte škrabance…" píše matka a pokračuje: „Dúfam, že sa to všetko vyšetrí a trest neminie tých, ktorí sa takto zabávajú!" Mladík, ktorý pracuje v zahraničí, bol doma na krátkej dovolenke.
Netušil, že večer v meste sa skončí ako v americkom filme… Pri východe z baru narazili na skupinu asi ôsmich chalanov, ktorí ich najskôr slovne, neskôr aj fyzicky začali napádať.
„Mal som na sebe drahšie značkové oblečenie, to sa im zrejme nepáčilo," tvrdí zbitý mladík. Najskôr dostal do brady, keď spadol, ďalej do neho udierali a kopali, až kým nestratil vedomie.
Keď sa ho kamarát snažil naložiť do auta, zhodili aj jeho, postavili sa mu na chrbát a nasledovala ďalšia spŕška úderov. „Ani si poriadne nepamätám, ako som sa dostal pred dom, kde som zasa omdlel," dodáva zbitý mladý muž.
Vtedy už kamarát zavolal záchranku a napadnutý skončil v nemocnici s otrasom mozgu. Po bitke sa stále necíti dobre. Na kontrolu k lekárovi má ísť o desať dní. „Točí sa mi hlava a som dezorientovaný," hovorí, „a nemôžem hýbať lakťom, ktorým som si chránil hlavu."
Útočníci mu roztrhali oblečenie za niekoľko sto eur a následky mu môžu spôsobiť problémy v zamestnaní. Polícia bitku hodnotí ako priestupok. „Útočníci napadnutému spôsobili ľahké poranenia, z ktorých by sa mal vyliečiť do 7 dní.
Polícia incident vyšetruje ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Ak by sa vyskytli závažnejšie okolnosti, môžeme skutok prekvalifikovať na trestný čin," uviedla policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav