V Piešťanoch aj sedem majstrov sveta

  • Nezaradené
  • 20. apríla 2009, 20:22
  • Autor:šg

Slovenskí hokejoví reprezentanti si v rámci prípravy na blížiace sa majstrovstvá sveta vo Švajčiarsku rozložili svoj tréningový stan v Piešťanoch. Tréner Ján Filc má k dispozícii 25 hráčov z našej najvyššej súťaže a z európskych líg. Zatiaľ nie sú medzi nimi hráči, ktorí ešte hrajú za svoje kluby v Európe a zámorí.

Úspešnému trénerovi, ktorý doviedol v roku 2002 v Göteborgu Slovensko k historickému prvému titulu majstrov sveta, sa aj tak podarilo dať dokopy kvalitné mužstvo.
Nechýbajú v ňom ani siedmi majstri sveta: brankári Ján Lašák a Rastislav Staňa, obranca Peter Smrek a útočníci Jozef Stümpel, Ladislav Nagy, Ľubomír Bartečko a Richard Pavlikovský.
Záverečný tréningový blok absolvoval aj piešťanský rodák Branko Radivojevič, ktorý však s hokejom začínal v Trenčíne a v aktuálnej sezóne hral za Spartak Moskva.
Naši reprezentanti zažili v príprave aj jednu zaujímavú príhodu. Na ich stredajší predpoludňajší tréning totiž zavítali dopingoví komisári. Z tohto dôvodu musel tréner Ján Filc skrátiť tréning a desiatka vyžrebovaných hokejistov sa potom podrobila dopingovej kontrole.
Slováci absolvovali v rámci piešťanského sústredenia aj štyri prípravné zápasy. Tie však odohrali v Skalici a v Trenčíne. Najskôr zdolali Česko 4:1 a 5:1, potom Nórsko najskôr v Skalici 5:2 a o deň neskôr v Trenčíne 5:1.
Generálku na majstrovstvá sveta, ktoré sa hrajú od 24. apríla do 10. mája, absolvujú naši reprezentanti v Lotyšsku. Do začiatku MS sa k mužstvu pridajú aj niektorí hráči, ktorí ešte hrajú zápasy play-off alebo o udržanie, a ktorých kluby nepostúpili v NHL do ďalších bojov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav