Trnava zníži nájomné nefajčiarskym kaviarňam

  • Nezaradené
  • 15. apríla 2009, 12:52
  • Autor:(TASR)

Trnava – Nefajčiarske kaviarne i prevádzky bez výherných automatov v Trnave môžu v nasledujúcich mesiacoch vďaka hospodárskej kríze ušetriť. Ich prevádzkovateľom, ktorí sídlia v prenajatých priestoroch od mesta, sa radnica rozhodla nielenže nezvýšiť, ale dokonca znížiť nájomné.

Na tohtoročnú sadzbu nájmu neuplatní vo všetkých svojich priestoroch výšku inflácie 4,6% a ako bonus pre kaviarne bez fajčiarskych oddelení, ale i pre kancelárie mimo finančného, bankového a telekomunikačného sektora zníži nájom za meter štvorcový (m2) o 10%.
"Chceme tak urobiť v záujme zmiernenia dopadu hospodárskej a finančnej krízy na malých a stredných podnikateľov," povedal dnes pre TASR hovorca samosprávy Pavol Tomašovič. Väčší priestor na zníženie nájomného podľa jeho slov už mesto nemá, pretože samo musí počítať s výpadkom okolo 2 miliónov eur (60 miliónov Sk)z podielových daní.  Základná sadzba nájomného v meste za m2 je, ako informoval, 31 eur (903 Sk). Ju mestský úrad navyšuje podľa zóny akraktivity, v centre mesta až na možný päťnásobok.
Úpravy cien sa v Trnave ale nedotknú exteriérových sedení kaviarní a reštaurácií. Radnica sa potrebovala podľa Tomašoviča vyrovnať s problémami, ktoré jej vznikli v uplynulých rokoch pri určovaní sadzby za letné terasy a podmienok ich prevádzkovania. Pre nastávajúce leto zostáva 0,2 eura (6 Sk) za m2 a deň. "Otvorenie každej letnej terasy je podmienené podaním žiadosti prevádzkovateľa a súhlasom mestskej rady. Každú žiadosť posudzujeme individuálne," dodal hovorca trnavskej radnice.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel