V okresnom derby platilo heslo Nedáš – dostaneš!

  • Nezaradené
  • 13. apríla 2009, 19:17
  • Autor:Jaroslav Valo. Peter Sedláček, Štefan Gregorička

Šlágrami víkendového 19. kola vyšších regionálnych súťaží boli dva derby zápasy. V druhej lige sa stretlo Vrbové s Moravanmi a v piatej Trebatice s Veľkými Kostoľanmi. Vo Vrbovom sa opäť potvrdilo staré známe: Nedáš – dostaneš.

Moravanci nepremenili za stavu 1:1 jedenástku a hneď z protiútoku inkasovali. V štvrtej lige potvrdili Piešťanci doma úlohu favorita.

PFK Piešťany – Tempo Partizánske 3:1 (2:0)


Piešťanci sa ako obvykle rozbiehali pomalšie. Po štvrťhodine však zatlačili súpera do defenzívy a z tlaku si vytvorili aj šance. V 13. min po peknej rýchlej krídelnej akcii Horúcku s Vyskočom a jeho spätnej prihrávke otvoril skóre presnou strelou Gajarský.
V 18. min sa po rohu Horúcku dostal k lopte opäť Gajarský, ale jeho strelu k žrdi brankár vyrazil. V 27. min ešte Horúcka sólo Bábskeho na gól nepretavil, no z následného rohu Žambu Gajarský z voleja zvýšil na 2:0 pre PFK. V 37. min mohol Gajarský zavŕšiť čistý hetrik, no po chybe brankára trafil len do nôh dobiehajúceho obrancu.
O minútu neskôr mali veľkú šancu hostia, ale po rýchlom protiútoku netrafili z piatich metrov prázdnu bránku. V 42. min podržal svojich brankár Tempa, keď s námahou vyrazil spod brvna nepodarený odkop spoluhráča.
V druhom polčase domáci poľavili a hostia získali územnú prevahu. Boli častejšie pri lopte, no do gólovej šance sa nedostali. Presadili sa až v 85. min po rýchlom protiútoku do otvorenej domácej obrany.
Potom však v snahe vyrovnať otvorili obranu a v 90. min po najkrajšej akcii zápasu, keď sa lopta po osi Kukuč – Horúcka – Filus dostala k nabiehajúcemu Žambovi, a ten poistil zaslúžené víťazstvo domácich na 3:1.
Zostava PFK Piešťany: Miroslav Krajčovič – Ekhardt, Vyskoč (81. Filus), Kardoš, Martin Krajčovič (59. Fabiano), Bábsky, Žamba, J. Krajčovič (66. Mišenčík), Horúcka, Gajarský, Kukuč.

MFK Vrbové – OTJ Moravany 2:1 (2:1)


Okresné derby sledovalo 555 platiacich divákov. Tí videli zaujímavý zápas. Už v 3. min zabudla obrana hostí na Jelšica, ktorý to využil na prvý gól v sieti hostí. Ten istý hráč mohol už o minútu skórovať opäť, no mieril nepresne.
Gólom sa neskončili ani pokusy Moravčíka, Benku, Hercega a M. Otočku. Posledne menovaný však v 21. min preloboval Hodulíka a bolo 1:1. Za tohto stavu mali hostia v 26. min výhodu pokutového kopu, ale Laco poslal loptu vedľa bránky.
Pravidlo nedáš – dostaneš sa potvrdilo ešte v tej istej minúte, keď Jelšic zvýšil na 2:1 v prospech MFK. Ďalšie šance domácich zostali do prestávky nevyužité. Po prestávke sa hra pritvrdila, preto musel rozhodca sedemkrát vytiahnuť žltú kartu.
Góly však už nepadali, hoci šance na ich strelenie mali obe mužstvá. Domáci tréner Martin Sedláček k zápasu povedal: „Bolo to bojovné stretnutie, v ktorom rozhodla nepremenená jedenástka a náš následný gól. Víťazstvo sme so šťastím ubránili, za čo si chlapci zaslúžia pochvalu."
Zostavy – MFK: Hodulík – Nádaský (74. Andrísek), Vlado, P. Gažík, Herceg, I. Balcír, T. Gažík, Jakáb (78. Piršel), Greguš, Jelšic (87. Sumer), R. Kubiš. OTJ: Gábriš – S. Otočka, Piovarči, M. Otočka, Benko, Hambálek (52. Gligič), Moravčík, Laco (52. Havrlent), Glos, Kotula (86. Verchola), Kirka.

OFK Trebatice – OŠK V. Kostoľ any 1:2 (1:0)


Okresné derby piatej ligy bolo súbojom dvoch ašpirantov na postup. Prvú šancu mali už v 2. min domáci, no J. Horváth tutovku nedal. V 6. min mohli za to pykať, našťastie, Jankech vyškriabal Kadlíčkovu strelu do šibenice mimo bránky. V 40. min sa dostal do šance Majerský a domáci viedli.
Ako sa neskôr ukázalo, tento gól im na bodový zisk nestačil. Bez vylúčeného Talajku totiž po prestávke nestačili na pohyblivých hráčov súpera. Tomu sa podarilo zásluhou Kadlíčka v 76. min vyrovnať a v 85. min dať Velšicom aj víťazný gól. V 89. min mohlo hráči OŠK pridať aj tretí gól, no Števík trafil len brankára.
Zostavy – OFK: Jankech – Hečko, Palkech, Majerský, M. Bílik, Kazík, Talajka, Marek Bondra, J. Horváth, P. Bogora (78. Michálek), Koprna. OŠK: Kúdela – Števík, Bžoch, Modrovič, Šupa, Urban (88. Pányik), Vavrinec, Hnilka, Velšic, Lesay, Kadlíček.

Z nižších regionálnych futbalových súťaží


Výsledky našich mužstiev – piata liga: Krakovany – Senica „B" 2:0 (Čáp, Kikta), oblastné majstrovstvá: Ostrov – Šúrovce 0:2, Leopoldov – Drahovce 1:0, H. Orešany – Ratnovce 2:0, oblastná súťaž, skupina B: Šípkové – Bojničky 4:1 (Šalát 2, A. Kolník, R. Oška), Chtelnica – Borovce 1:1 (Piešťanský – M. Balcír), Nižná – Červeník 1:1 (I. Horváth), Dubovany – Madunice 1:0 (J. Šajtlava), Kľačany – Prašník 1:2 (Marek, Pašmík), Trakovice – Veselé 0:2 (Chudý, Michalčík), Sokolovce – Šulekovo 3:1 (Fano 2, Vido), Veľké Orvište – Pečeňady 3:0 (Boris, Herák, Šiška), tretia trieda, skupina B: Šterusy – Horné Trhovište 2:1 (Madunický, Strapatý), Kočín-Lančár – Tepličky 0:1, Dolný Lopašov – Banka 1:4 (Vrbovský – Polák 2, Cíbik, M. Rusnák).
(šg)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav