Turnaj starostov vyhrali vodári

  • Nezaradené
  • 13. apríla 2009, 19:15
  • Autor:Štefan Gregorička

KRAKOVANY – Aj v tomto roku bola dejiskom tradičného stolnotenisového Jozefovského turnaja starostov sála kultúrneho domu v Krakovanoch. V trochu posunutom termíne si v jeho 12. ročníku opäť zmerali sily družstvá starostov s reprezentantmi piešťanského TAVOS-u. Tentoraz boli úspešnejší vodári, ktorí vyhrali 9:7.

Aj keď pôvodne bol turnaj určený predovšetkým Jozefom z radov starostov nášho okresu, v súčasnosti si títo musia vypomáhať nielen „richtármi" s inými krstnými menami, ale aj príslušnosťou k inému okresu.
Popri starostoch Dubovian, Kočína-Lančára a Trebatíc sa zvŕtali za krakovianskymi zelenými stolmi aj prví muži z Pobedima, Kočoviec, Lúky a Tepličiek.
Do bojov o body sa v štyroch skupinách zapojilo 18 hráčov, no len výsledky 16 z nich sa rátali do súťaže družstiev. Práve výsledky zo skupín určili aj štvoricu finalistov, ktorí si to potom rozdali o celkové prvenstvo i putovný pohár.
Zvyšný tucet hral už len o umiestnenie. O víťazovi 12. ročníka museli napokon rozhodnúť vzájomné zápasy medzi starostami Trebatíc a Kočína-Lančára, Jurajom Valom a Jozefom Reškom a reprezentantom Tavosu Ferdinandom Procháskom.
Keďže všetci traja zdolali ďalšieho vodára Jána Matejoviča, v ich vzájomných dueloch rozhodoval každý set. Napokon sa tešil Juraj Valo, ktorý síce prehral s Procháskom 2:3, no zdolal Reška 3:1.
Reško napokon skončil druhý, pretože vyhral nad Procháskom 3:1. Ten sa musel uspokojiť s bronzovou priečkou, pretože zo vzájomných zápasov mal síce rovnako bodov ako dvojica pred ním, no ako jediný mal mínusové skóre.
Starosta Dubovian Jozef Marko síce na medailové priečky nedosiahol, no aj tak bol spokojný: „Škoda len, že tu nie je viac Jozefov, pritom našich starostov, ktorí stolný tenis vedia hrať, je viac. Takto sme si museli vypomôcť so starostami z iných okresov."
To zasa privítali nováčikovia zo susedného okresu Nové Mesto nad Váhom, Martin Lednický z Pobedima a Vladimír Vöröš z Lúky. Obaja o turnaji vedeli aj vďaka Piešťanskému týždňu, takže boli radi, že si mohli zahrať.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav