Pólisti už pripravujú Evu na leto

  • Nezaradené
  • 12. apríla 2009, 09:23
  • Autor:Michal Petruška

Na kúpalisku Eva sa v týchto dňoch usilovne pracuje. Klub vodného póla sa rozhodol cez leto opäť prevádzkovať kúpalisko s vonkajším bazénom a jeho členovia tak už 27. marca začali s prípravou areálu.

Najnamáhavejšou, najdôležitej šou a finančne najnáročnejšou akciou je výmena starého dna bazénu a tiež niektorých častí bočných stien. Nový špeciálny poter bude stáť približne 16 500 eur (500-tis. korún).
Predtým, ako ho však špecializovaná firma nanesie, pólisti svojpomocne odstraňujú staré dno a podmáčané časti stien. „Ide o väčšiu opravu, pretože dno bolo v katastrofálnom stave. Bolo podtečené, bol v ňom veľa ložísk rias.
Tak sme sa rozhodli opraviť ho. Nový poter bude hrubý asi päť centimetrov, ide o špeciálne materiály, steny opravíme a natrieme tiež niečím, čo bude minimalizovať tvorbu rias.
Minulý rok totiž aj čistá voda bola už po dvoch dňoch zelená. Riasy vznikali z tých puklín a ložísk, čo nám zvyšovalo náklady na výmenu vody," hovorí Jozef Cifra, predseda Klubu vodného póla.
Oprava dna bazénu je i tak podľa Jozefa Cifru iba čiastočná. „Keby sme mali istotu, že nám bazén prenajmú aj v ďalších rokoch, dala by sa spraviť aj cirkulácia vody. Išlo by však o väčšiu investíciu, čo sa nedá spraviť, keď ideme z roka na rok," hovorí.
Aj tento poter zaplatia pólisti zrejme až po sezóne. S aktuálnou opravou pomôžu pólistom finančne kúpele, spoliehajú sa však aj na príjem klubu z dvoch percent daní od svojich priaznivcov.
S mestom rokujú o finančnej výpomoci na krytie straty počas sezónnej prevádzky. „Rokovali sme s primátorom, ubezpečil nás, že nám mesto pomôže, keďže ide o verejnoprospešnú vec. Ani mesto však tento rok zrejme nemá peňazí navyše, uvidíme."
Otvoriť kúpalisko chcú pólisti už v polovici mája. Termín však závisí od počasia, ktoré môže práce ovplyvniť. Rovnako sa tiež môžu vyskytnúť nečakané problémy s potrubím a prívodom vody, no tie sa podľa Jozefa Cifru podarí už ľahko odstrániť. Záver sezóny je naplánovaný tak ako minulý rok na koniec septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek