Odhalili poštového lupiča

  • Nezaradené
  • 12. apríla 2009, 09:25
  • Autor:KRPZ

Policajná hliadka zastavila v utorok 31. marca v obci Veľké Kostoľany podozrivé auto, ktoré malo vpredu a vzadu rôzne evidenčné čísla. Vo vnútri našli policajti plynovú zbraň, rukavice a kuklu.

Pri výsluchu 36-ročného vodiča Škody Octavia z okresu Trnava vyšlo najavo, že je podozrivý z lúpežných prepadnutí pôšt.
Lupič s kuklou na hlave vošiel 28. januára ráno po deviatej hodine na Poštu v Borovciach. Z bundy vytiahol pištoľ a cez sklenú priehradku ju namieril na pracovníčku pošty. So slovami „Toto je prepad, daj peniaze" chcel získať hotovosť. Páchateľa však vyrušil zákazník, a preto z miesta utiekol bez lupu.
Na druhý deň sa neúspešne pokúsil vylúpiť poštu v Trakoviciach. Ráno o deviatej vošiel s kuklou na hlave na poštu a opäť so zbraňou v ruke žiadal peniaze. Duchaprítomný pracovník pošty stihol spustiť bezpečnostné zariadenie.
Páchateľ sa vyľakal a z miesta činu aj v tomto prípade ušiel naprázdno. Na poštu do Boroviec sa opäť vrátil v piatok 13. februára pred desiatou dopoludnia.
Pracovníčku nútil, aby mu vydala peniaze. Tentoraz sa mu podarilo ukradnúť 1750 eur. Vyšetrovateľ muža obvinil zo zločinu lúpeže závažnejším spôsobom a hrozí mu trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Dílera zadržali v Drahovciach


Piešťanskí policajti chytili drogového dílera. V utorok 1. apríla popoludní zastavili a skontrolovali v Drahovciach Škodu Octavia s trenčianskou značkou. V odkladacom priestore pravých predných dverí našli policajti cigaretovú škatuľku a v nej sedem alobalových šúľkov.
Expertíza určila, že išlo o heroín a zo zaistených asi 50 gramov by sa dalo vyrobiť približne 250 dávok heroínu. Vyšetrovateľ na druhý deň obvinil 35-ročného muža z Piešťan z drogovej trestnej činnosti, za ktorú mu hrozí väzenie na štyri až desať rokov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava