Na pedágogov nezabudli žiaci ani kolegovia

  • Nezaradené
  • 12. apríla 2009, 09:33
  • Autor:A. Drahovská

Každý z nás si pamätá na roky, keď dral nohavice či sukne v školských laviciach. Často spomíname aj na tých, ktorí nás týmto obdobím sprevádzali, s láskou či zdvihnutým prstom sa snažili vydolovať z našich hláv to najlepšie a trpezlivo odolávali vzburám… Na učiteľov, ktorí zanechali svoje stopy v našich detských dušiach. Ich nezanedbateľný vplyv ocenili aj na piešťanskej radnici.

Ocenili úspechy


Primátor mesta Remo Cicutto odovzdal v stredu 1. apríla v Kursalone dvadsiatim štyrom vybraným pedagógom a pracovníkom piešťanských materských, základných škôl, vrátane umeleckej, a Centra voľného času Ahoj ocenenie „Pedagóg, na ktorého sa nezabúda".
Ocenených nominovali žiaci, rodičia, kolegovia alebo verejnosť za ich dlhoročnú angažovanosť a úspechy, ako aj pozoruhodné či mimoriadne výsledky vo vzdelávaní.
V príhovore poďakovala hlava mesta všetkým učiteľom a vychovávateľom za ich prácu, lásku a za to, že „celý svoj život zasadili tomu najcennejšiemu, čo naša spoločnosť má – našim deťom, že im odovzdali múdrosť a krásu a obetovali množstvo voľného času…"
Plaketu za dlhoročné úspechy v školstve odovzdal učiteľke Oľge Baloghovej, ktorá úspešne pripravovala žiakov na literárne súťaže a vedie školský časopis, ďalej Anne Drškovej, najmä za rozvoj talentovaných recitátorov, Jarmile Gabovičovej, obľúbenej učiteľke telocviku.
Jozefe Janechovej, ktorej žiaci získavali ocenenia na biologických a chemických olympiádach, Anne Kočendovej nielen za svedomitý prístup a inovačné metódy v telesnej výchove, Márii Odkladalovej aj za aktivitu v zdravotnej výchove, Viere Slaninkovej i pre jej ľudský prístup a obetavosť, Gabriele Žlnayovej, ktorá vychovala veľa úspešných výtvarníkov, a učiteľovi Jozefovi Malíkovi okrem iného za projekty ochrany prírody.

Nominácie aj za pozoruhodné výsledky


Pozoruhodné a mimoriadne výsledky dosiahli Gabriela Alejníková pri svojej dlhoročnej práci v materskej škole, Edita Čačíková so svojím projektom Elektronizácia a revitalizácia školských knižníc.
Oľga Fiderická, ktorá vytvorila i množstvo učebných pomôcok, Jana Folajtárová tiež pri vedení literárno-dramatického krúžku a príprave detí na športové a kultúrne podujatia.
Vlasta Hušeková, ktorá vedie deti v materskej škole ku kultúre, Daniela Chrvalová za individuálny prístup k žiakom pri učení cudzích jazykov, učiteľka prírodopisu a ché-ňmie Oľga Krátka s úspechmi žiakov na olympiádach.
Tiež vedúca výtvarného odboru ZUŠ Svetlana Kromholcová pri podnecovaní tvorivosti a umeleckého cítenia, Dagmar Kuběnová, ktorá vedie tanečný odbor ZUŠ, ľudový súbor Striebornička a baletnú skupinu BELL, ďalej Božena Kučerová zo školského klubu na Holubyho pri vytvorení webovej stránky, kde rodičia sledujú činnosť klubu.
Vychovávateľka Jana Masaryková, ktorá vymýšľa pre deti zaujímavé hry a kvízy, vedúca strediska záujmovej činnosti na ZŠ F. E. Scherera Viera Mikesková pri organizovaní voľného času detí, Soňa Piovarčiová počas vedenia klavírneho oddelenia ZUŠ a výchovy vynikajúcich klaviristov, Ruženu Szoradovú, u ktorej si jej bývalí žiaci cenia mimoriadne pozitívny prístup a Sylviu Švecovú pri vyučovaní cudzích jazykov pomocou multimediálnej techniky.
Na záver poďakovali zástupcovia mesta i riaditeľom spomenutých vzdelávacích inštitúcií. Podujatie spestrili vystúpenia mladých umelcov zo Základnej umeleckej školy. Radka Kováčová zahrala pozvaným pedagógom na klavíri Vojenskú sonatínu od Eugena Suchoňa, Miška Urbánková zaspievala piesne Nesedaj sláviček a Ej, zaleť vtáča, malé baleríny zatancovali motýlí tanec a predviedli aj akrobatické cirkusové číslo.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek