Záujemca o Avent odskočil

  • Nezaradené
  • 6. apríla 2009, 13:50
  • Autor:ad

O halu po Avente koncom minulého roka prejavila záujem americká korporácia Cardinal Health. Ide o výrobcu zdravotníckych prístrojov a materiálu, ktorý má svoje pobočky po celom svete. Hoci „kardináli“ vyzerali nádejne, spoločnosť pred týždňom svoje plány investovať v Piešťanoch zrušila.

Podľa bývalého riaditeľa závodu Aventu, Vladimíra Zelenaya, ktorý s kandidátmi na obsadenie haly rokoval, dôvodom je zrejme finančná kríza.
Investora oslovil Američan Ken Budic, konzultant pre zdravotnícke firmy, ktorý spoluzakladal Avent v Piešťanoch, a tak mu ďalší osud jeho „dieťaťa" nezostal ľahostajný.
„Skupina piatich ľudí z bývalého manažmentu tu mala rozbehnúť výrobu," povedal nám Vladimír Zelenay. Pretože americká firma vyrába podobný sortiment ako Kimberly Clark, možnosť získať zaškolený personál, manažérov i priestory ich zaujala. V slovenskej pobočke plánovali zamestnať okolo 300-400 osôb.
„Cardinal Health sa zdal ako veľmi horúci kandidát," pokračuje bývalý šéf závodu, „Nemci, Taliani, Kórejci prišli, popozerali sa a odišli. Naši ľudia mali nádej, že budú mať prácu, chodili za nami, niektorí sa aj modlili, aby to dobre dopadlo."
Zrušenie pripravovanej investície preto všetkých zúčastnených zaskočilo. V hale sú čisté priestory, mohla by tam byť zdravotnícka, farmaceutická alebo potravinárska výroba.
Marketingová manažérka spoločnosti CBRE Kristína Havasová, ktorá zastupuje oba americké zdravotnícke giganty, povedala, že dôvody, prečo Cardinal Health zmenila svoje rozhodnutie, nepoznajú.
Halu Aventu má zatiaľ v prenájme jeho bývalá materská firma Kimberly Clark a tiež hľadá nového záujemcu o tieto priestory.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava