Vrbovčania a Piešťanci bodovali na ihriskách súperov

  • Nezaradené
  • 6. apríla 2009, 16:25
  • Autor:Rudolf Zelenay, Jaroslav Valo, šg

Víkendové 18. kolo vyšších regionálnych futbalových súťaží prinieslo plný bodový zisk d ru ho ligistovi z Vrbového a v štvrtej lige zasa Piešťancom. Obe mužstvá si priviezli body z ihrísk súperov. V ďalšom druholigovom zápase dokázali Moravanci doma iba remizovať s rezervou Nitry.

OTJ Moravany – FC Nitra „B" 1:1 (1:0)


Aj vďaka silnému vetru to bolo stretnutie dvoch rozdielnych polčasov. V prvom hrali po vetre domáci, ktorí si vytvorili dostatok šancí. V 5. min nastrelil S. Otočka len obrancu Nitry a odrazenú loptu poslal M. Otočka vedľa bránky hostí.
Tú sa viackrát pokúšal ohroziť strelami z diaľky s chuťou hrajúci Glos. Niekoľko útokov domácich po oboch stranách ihriska skončilo na dobre hrajúcej obrane hostí.
Gólu sa Moravanci dočkali v 22. min, keď sa k odrazenej lopte dostal Laco a umiestnenou strelou otvoril skóre. V 37. min unikol po ľavej strane Kirka, no jeho prihrávku do pokutového územia nedokázal nikto premeniť na gól. Gólom sa neskončila ani strela S. Otočku či pokus Glosa.
V druhom polčase mali výhodu podpory vetra Nitrania. Domáci po odchode Piovarčiho a Chebeňa už neboli takí aktívni, preto sa oveľa častejšie hralo pred Gábrišom.
Ten po hodine hry dvakrát výborne zasiahol, no v 79. min už nestačil na umiestnenú strelu Škrovánka z hranice šestnástky – 1:1. Hostia mali po chybe Hambálka aj ďalšiu šancu, no gól nedali.
Na druhej strane zostal nepotrestaný faul na prenikajúceho Adamoviča v pokutovom území. Aj preto sa zápas skončil deľbou bodov. Zostava OTJ: Gábriš – Laco (80. Gligič), S. Optočka, Piovarči (46. Havrlent), Chebeň (52. Adamovič), Glos, Hambálek, M. Otočka, Kotula, Kirka, Vido.

Slovan Nemšová – MFK Vrbové 0:1 (0:0)


V prvom polčase mali viac šancí favorizovaní domáci futbalisti, hostí však, hlavne pri centrovaných loptách, podržal dobre chytajúci Hodulík. Vrbovčania sa začali herne presadzovať až po prestávke.
Prvú veľkú šancu nepremenil v 49. min Jelšic, no práve tento hráč sa zaslúžil o vedúci gól hostí, ktorý sa napokon ukázal ako víťazný. Po jeho prieniku ho v 60. min domáca obrana nedovolene faulovala v pokutovom území a nariadenú jedenástku premenil Kubiš na vedúci gól MFK.
Ten istý hráč mohol ešte vedenie hostí poistiť, no gólovo sa už nepresadil. Keďže ani domáci nedokázali do konca zápasu dopraviť loptu do siete, cenné tri body putovali do Vrbového. Zostava MFK: Hodulík – Nádaský, Vlado, P. Gažík, Herceg, Piršel (75. Andrísek), T. Gažík, Jakáb, Kubiš, Jelšic (90. Adamec), A. Greguš (87. Uváčik). Peter Sedláček

Rapid Hrnčiarovce – PFK Piešťany 2:3 (1:1)


Stretnutie sa hralo za stáleho dažďa a na ťažkom rozmočenom teréne. Po úvodnom oťukávaní prebrali iniciatívu na svoje kopačky hostia z Piešťan a už v 6. min musel domáci brankár zachraňovať pred Vyskočom.
Dobrou kombinačnou hrou sa hostia často dostávali pred bránu Rapidu. V 18. min sa po rohu Horúcku dostala lopta k agilne hrajúcemu Bábskemu, no jeho hlavička skončila len na konštrukcii bránky.
Tlak hostí kulminoval a v 24. min dal po prihrávke Horúcku vedúci gól PFK Lukáš Kukuč. Už o dve minúty neskôr jeho ďalšia strela len tesne minula bránku.
V 30. min sa na hranici 16-ky uvoľnil opäť Horúcka, ale jeho strelu brankár vyrazil. Nepozornosť obrany PFK využili domáci v 35. min na vyrovnanie. O minútu neskôr zostal faul na prenikajúceho Kukuča v pokutovom území nepotrestaný.
V 41. min sa po rohovom kope dostal k odrazenej lopte Žamba, no krásnou strelou z 20 metrov trafil len do brvna domácej bránky.Kvalita a prevaha hosťujúceho mužstva pokračovala aj po prestávke.
V 57. min priťukol najlepší hráč Piešťan, Kukuč, loptu Horúckovi, a ten presnou umiestnenou strelou nedal brankárovi šancu. V 62. min si nabehol na presný center Ekhardta striedajúci Filus a hlavou zvýšil vedenie hostí na 3:1.
Už o pár minút mohol zvýšiť striedajúci Gajarský, no jeho hlavičku po centri Vyskoča tečoval domáci obranca na roh. V 81. min nechala obrana PFK po priamom kope voľného Kurinca, a ten znížil na 2:3.
Už o minútu bol závar pred bránou domácich, no príležitosť na strelenie gólu nevyužili Gajarský, Bábsky ani Horúcka. V 83. min unikol Vyskoč, no jeho pekný center vysoko prestrelil Gajarský.
V závere sa síce domáci snažili aspoň vyrovnať, no Piešťanci ich aj napriek niekoľkým zahrávaným štandardkám do žiadnej gólovej šanci nepustili.
Víťazstvo PFK bolo zaslúžené, a nebyť niektorých zaváhaní v obrane i v útoku, mohlo byť aj výraznejšie. Zostava PFK: Miroslav Krajčovič – Fabiano (46. Filus), Ekhardt, Kardoš, Martin Krajčovič, Bábsky, Žamba (76. Beitl), Jaroslav Krajčovič, Horúcka, Vyskoč, Kukuč (67. Gajarský).

Z nižších regionálnych futbalových súťaží


Výsledky našich mužstiev – piata liga: Radošina – OŠK Veľké Kostoľany 2:0, Petrova Ves – Družstevník Krakovany 1:1 (T. Balcír), Kúty – Trebatice 1:2 (P. Bogora, J. Horváth), oblastné majstrovstvá: Drahovce – Horné Orešany 1:1 (Juriš), Brestovany – Ostrov 6:0, Ratnovce – Cífer 5:3 (M. Bílik 3, P. Adamča, Petrík), oblastná súťaž, skupina B: Pečeňady – Kľačany 1:3 (Mužila), Šulekovo – Nižná 4:2 (Ondrašík, Porubský), Veselé – Chtelnica 2:1 (Michalčík, Lesay – Piešťanský), Prašník – Dubovany 6:0 (Marek 3, O. Bielik, Žažo, Pašmík), Červeník – Veľké Orvište 1:1 (Boris), Borovce – Sokolovce 2:1 (Bejdák, Bolješik – Paulech), Šípkové – Trakovice 1:0 (Šalát), tretia trieda, skupina B: Horné Trhovište – Banka 1:0, Dolné Trhovište – Dolný Lopašov 1:0, Dolné Otrokovce – Kočín-Lančár 2:1 (M. Žažo), Šterusy – Pastuchov 2:3 (Bílik, Rechtorík).

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel