Poslanci chcú vedieť o sťažnostiach

  • Nezaradené
  • 6. apríla 2009, 14:59
  • Autor:Eva Bereczová

Vo štvrtok 26. marca sa vo Vrbovom opäť stretli poslanci mestského zastupiteľstva. Hoci o termíne a témach rokovania nebola na internetovej stránke Vrbového ani zmienka, medzi poslancov zavítalo aj niekoľko občanov.

Pred programom schôdze MsZ tak dostali na návrh poslanca Jána Jánošku prednosť interpelácie. Vraj aby „sa občania dozvedeli potrebné veci hneď na začiatku a nemuseli čakať do desiatej".
Na pôde mestského úradu sa teda znova riešil problém odškodnenia občanov, ktorým Vetes dlhuje peniaze. Nič nové sa však nikto nedozvedel. Nasledovali témy ohľadom zmien organizačnej štruktúry mestského úradu, komunálnych protikrizových šetriacich opatreniach a zhodnotenie činnosti mestskej polície za uplynulý rok.
Poslancov tiež trápilo, že sa nedozvedeli o sťažnostiach, ktoré boli adresované práve im. Primátor Ivan Borovský argumentoval, že sťažnosti má podľa neho riešiť mesto a poslancov sa týkajú, len ak ide o sťažnosti na jeho osobu, kontrolóra mesta či náčelníka polície.
Istejšie tak bude, ak občania svoju sťažnosť adresujú vždy konkrétnemu poslancovi či poslancom, ak chcú, aby sa o nej dozvedeli. Tentokrát išlo o sťažnosti ohľadom plánovanej výstavby polyfunkčného objektu v areáli Trikoty, kde sa občania obávajú zatarasenia prístupových ciest k svojim pozemkom a nedostatku denného svetla v bytoch.
Medzi plánmi, ktoré chcú poslanci čoskoro odsúhlasiť, je zmena počtu poslancov v nasledujúcom volebnom období. Momentálne v mestskom zastupiteľstve pôsobí 13 poslancov, čo by sa malo zmeniť – ich počet by sa mal zredukovať na 11.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav