V Piešťanoch štyri góly i nová futbalová hymna

  • Nezaradené
  • 30. marca 2009, 20:26
  • Autor:Rudolf Zelenay, Peter Sedláček,Jaroslav Valo, šg

Druhé jarné kolo vyšších regionálnych futbalových súťaží našim mužstvám vyšlo. V druhej lige si priviezli Moravanci cenný bod z Dúbravky a Vrbovčania zdolali doma Topoľčancov. Piešťanci sa predstavili doma nielen v nových dresoch, ale aj s novou klubovou hymnou. Napriek množstvu zahodených šancí nad Solčanmi bez problémov vyhrali.

ŠKP Dúbravka – OTJ Moravany 0:0


Futbalisti z Moravian nezopakovali v Bratislave kombinačnú hru z predošlého kola v Novom Meste nad Váhom. V chladnom a veternom počasí diváci nakoniec gól nevideli.
Hostia mali od začiatku viac z hry a vytvárali si aj šance. V 8. min mieril Moravčík tesne vedľa a v 14. min po rohovom kope Kotulu prehlavičkoval bránku S. Otočka.
Domáci ohrozili Gábrišovu bránku prvý raz až v 24. min. Hostia potom kopali tri rohy, no gólom sa neskončil ani jeden z nich. V druhom polčase hrali Moravanci s vetrom v chrbte.
V 53. min slabo vystrelil Laco, no v 63. min sa perfektne uvoľnil Kirka, jeho prihrávka pred bránku však skončila na kopačkách policajtov z Dúbravky. Ďalšiu veľkú šancu mali hostia v 67. min, keď po rohovom kope lopta poskakovala na bránkovej čiare domácich, no nemal ju kto dopraviť do siete.
Poslednú veľkú šanci mali hráči OTJ v 82. min, keď Hanbálek mieril z dobrej pozície nad. Tréner Moravian Miloš Lintner zhodnotil stretnutie slovami: „Chceli sme hrať útočne, no v tomto smere sme podali len priemerný výkon.
Vyzdvihnúť môžem len brankára Gábriša. Rozhodca nás poškodil, pretože nezapískal hranie rukou domáceho hráča, po ktorej sme mali kopať jedenástku. Remíza je však spravodlivá." Zostava OTJ Moravany: Gábriš – Laco, Piovarči, S. Otočka, Chebeň, Glos (62. Kirka), Moravčík, M. Otočka, Kotula (86. Adamovič), Vido, Hanbálek.

MFK Vrbové – Topvar Topoľčany 2:0 (2:0)


Vo Vrbovom sa hralo za slnečného, no chladného a veterného počasia. Do prestávky hrali domáci s vetrom v chrbte a už v 1. min to využili: na Piršelov center z pravej strany nabehol Kubiš a hlavou otvoril skóre.
Hostia sa rýchlo spamätali a zopárkrát nebezpečne zaútočili. Na druhej strane sa v 39. min po centri Kubiša od rohovej zastávky dostal k lopte debutant v domácom drese, Peter Herceg.
Ten loptu posunul hlavou na Jelšica, ktorý nedal brankárovi súpera žiadnu šancu -2:0. V 45. min vylúčil rozhodca za bežný faul domáceho Nádaského, hoci predtým nepotrestal niekoľko faulov na neho.
Domáci aj napriek jeho prísnemu vylúčeniu odolávali snahe súpera o zvrat aj desiati. Hostia však nedokázali prekonať Hodulíka v bránke MFK a na opačnej strane gólman hostí vyrazil na roh strelu Kubiša z priameho kopu.
Zostava MFK: Hodulík – Nádaský, Vlado, P. Gažík, Herceg, Kubiš, T.Gažík, Jakáb, Greguš (72. Andrísek), Jelšic (88. Koyš), Piršel (70. Sumer).

PFK PIEŠŤANY – SOLČANY 4:0 (3:0)


V prvom domácom stretnutí jarnej časti štvrtej futbalovej ligy splnili futbalisti PFK Piešťany svoj cieľ, ktorým bolo víťazstvo v dresoch svojho nového generálneho sponzora.
Po rozpačitom začiatku, v ktorom vyrobila obrana PFK niekoľko chýb, prevzali domáci iniciatívu a súpera zatlačili do defenzívy. Prvé strelecké príležitosti J. Krajčoviča a Vyskoča ešte zostali nevyužité.
V 22. min. však zachytil zlý odkop obrancu hostí Žamba a nechytateľnou strelou zo 17 metrov dal vedúci gól Piešťan. Už o päť minút neskôr nachytal presnou umiestnenou strelou po zemi na „hruškách" nepripraveného brankára hostí Horúcka – 2:0.
V 33. min po centri Vyskoča však gólman hostí s námahou vyrazil hlavičku Žambu. V 41 .min. fauloval Vyskoč hráča súpera a hostia kopali jedenástku. Tú však bravúrne zneškodnil domáci brankár Miro Krajčovič.
Na druhej strane dal po centri Horúcku z rýchleho protiútoku Martin Žamba hlavou tretí gól PFK. V druhom polčase dominovali na trávniku domáci futbalisti, no prekonávali sa v zahadzovaní vyložených gólových šancí.
Už v 48. min nevyužil samostatný únik Vyskoč, o dve minúty neskôr ho napodobnil Horúcka, keď po prihrávke Žambu obišiel aj brankára. V 56. min vytlačil brankár hostí s námahou strelu Bábskeho a dorážka Vyskoča skončila na brvne.
Ešte v tej istej minúte využil obrovskú chybu hosťujúceho brankára striedajúci Kukuč, ktorý dal do prázdnej bránky štvrtý gól PFK. Ďalšie veľké príležitosti domáceho mužstva nevyužili Horúcka, Fabiano, Kukuč a Žamba.
Na druhej strane podržal mužstvo brankár M. Krajčovič, keď v 70. min zlikvidoval samostatný únik hosťujúceho útočníka. Nakoniec však boli diváci spokojní nielen s výsledkom, ale aj s predvedenou hrou.
K dobrej atmosfére prispela aj nová hymna piešťanskeho klubu a zaujímavá divácka súťaž v streľbe do bránky z polovice ihriska. Víťaz dostal klubový šál, ďalší dvaja podložku na sedadlo. Zostava PFK: Miroslav Krajčovič – Fabiano (76. Mišenčík), Ekhardt, Kardoš, Martin Krajčovič (56. Gajarský), Bábsky, Žamba, Jaroslav Krajčovič, Horúcka, Vyskoč, Sýkora (46. Kukuč).

Z nižších regionálnych futbalových súťaží


Výsledky našich v nižších futbalových súťažiach – piata liga: OŠK V. Kostoľany – FK Kúty 3:1 (Kadlíček, Števík, Urban), OFK Trebatice – Smolenice 2:2 (P. Bogora 2), Družstevník Krakovany – Moravský Svätý Ján 3:0 (Ďuračka, T. Balcír, Pavlovič), oblastné majstrovstvá: Ostrov – Dolná Krupá 4:0 (Svetlík, Kabát, Urbánek, Gajdoš), Cífer – Drahovce 2:1 (Brezovský), Zvončín – Ratnovce 6:1 (P. Adamča), oblastná súťaž, skupina B: Chtelnica – Šípkové 2:1 (Piešťanský, Rechtorík – M. Kolník), Sokolovce – Veselé 1:2 (Richnák – Bokor, D. Chudý), Nižná – Borovce 0:0, Veľké Orvište – Šulekovo 3:1 (R. Vavrinec, Kuník, J. Vavrinec), Dubovany- Pečeňady 4:2 (Jánošík 2, Skaličan, D. Strečanský – Bašovský, Franc), Madunice – Prašník 1:2 (Pašmík, R. Bielik).

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj