V baráži o extraligu hráči ŠHK 37 neuspeli

  • Nezaradené
  • 30. marca 2009, 08:01
  • Autor:Michal Petruška

Všetky štyri barážové stretnutia o postup do extraligy medzi hráčmi Piešťan a Popradu sa skončili víťazstvom hráčov spod Tatier. Kým však víťazstvá Kamzíkov na domácom ľade boli vysoké a pre Piešťany až zahanbujúce, na domácom ľade predviedli hráči ŠHK 37 lepší výkon a v poslednom štvrtom zápase si dokonca vynútili predĺženie.

Zaujímavosťou série barážových stretnutí bol fakt, že vo všetkých štyroch zápasoch ako prví skórovali hráči Piešťan a dokázali sa ujať vedenia. Popradčania ich však o vytvorený náskok vždy poľahky obrali a svoje víťazstvo už ustrážili. V druhom zápase série viedli Piešťany v 10. minúte zápasu už 2:0, no počas druhej tretiny inkasovali 4 góly, ku ktorým pribudli v záverečnej časti hry ešte ďalšie dva a zápas sa tak skončil so skóre 6:2.
V treťom zápase série sa pred domácim publikom predstavil v bráne Peter Kubo. Piešťany opäť išli do vedenia zásluhou Peška, ktorý dostal za bránkovú čiaru puk vyrazený po Románekovej strele. Ešte pred koncom prvej tretiny však Poprad vyrovnal zásluhou Krotáka a v 32. minúte sa ujal vedenia. Na začiatku záverečnej časti hry Piešťany vyrovnali, keď Haring vyrazený puk pohodlne zasunul do odkrytej brány hostí.
Už onedlho však v priebehu 11 sekúnd inkasoval Kubo dva góly, keď najprv prešiel Arne Kroták cez obranu Piešťan ako nôž maslom a nekompromisne zakončil. Po ňom našiel ideálnou nahrávkou Buc Weissmanna, ktorý rovnako nedal Kubovi šancu. Strelecký koncert Popradčanov však nepokračoval, domáci ešte zabojovali a šťastným gólom hneď z vhadzovania znížili Michalom Peškom na 3:4. Vyrovnať skóre však už napriek viacerým šanciam nedokázali.
Záverečný zápas série bol najdramatickejší. Prvý gól v ňom padol až v poslednej sekunde druhej tretiny. Opäť ako prví skórovali Piešťanci, keď Mihálik počas presilovky prekonal Melicherčíka. Vyrovnanie prišlo zo strany hostí v 45. minúte, keď Ondrejku prekonal Weissmann.
V riadnom hracom čase už ďalší gól nepadol, a tak sa muselo predlžovať. Na začiatku 6. minúty predĺženia rozhodol o víťazstve Popradu Stantien, a dal tak bodku za náročnou a vydarenou sezónou hráčov ŠHK 37.
Tréner piešťanského mužstva Milan Klement po štvrtom zápase povedal: „Skončila sa séria, kde bol favoritom Poprad, čo sa aj potvrdilo. Určite sme lepšie zápasy odohrali doma.
Z tých dvoch domácich sme hrali lepší hokej, hlavne pre divákov, v tom prvom, hoci sme ho prehrali vyšším rozdielom. Dá sa povedať, že Poprad dal dnes dva šťastné góly, my sme dali jeden po peknej akcii.
Vcelku hodnotím sériu z nášho pohľadu ako prospešnú, pretože sme zistili, čo to obnáša hrať proti extraligovému mužstvu. Aj keď niektorí mali možno vyššie ambície, určite vedia, že na extraligu zatiaľ nestačíme."
Posledný zápas aktuálnej sezóny odohralo mužstvo ŠHK 37 v tejto zostave: Ondrejka (Kubo) – Blaško, Bučka, Klučár, Hanka, A. Kolník, Kováč, Kopejtko, Greň, Mrázik – Mihálik, R. Kolník, Haring – Chylo, Peško, Románek – Učeň, Otčenáš, Rybárik – Rosa, Fedor.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava