Veľké stavby kríza neohrozí

  • Nezaradené
  • 29. marca 2009, 10:30
  • Autor:A. Drahovská

O výstavbe polyfunkčných centier a domov v Piešťanoch sme už v minulom roku viackrát informovali. Niektoré z nich ako Grand Royal na Sasinkovej ulici, Family Center v Kanade či Absolutio na rohu Bratislavskej a Teplickej sú už dokončené a slúžia svojmu účelu.

Múry Auparku rastú zo dňa na deň, ale na stavbe Trajancentra prílišnú aktivitu nevidno. Opýtali sme sa, či tieto veľké stavby neohrozí finančná kríza.
Podľa hovorcu spoločnosti HB Reavis Group Romana Karabelliho, s Auparkom pokračujú podľa plánu a rozbehnuté projekty určite kríza nezasiahne. „Hrubú stavbu už máme na 80 percent hotovú," hovorí.
„Začali sme v júni 2008 teraz sme približne v polovici. Priestory by sme chceli odovzdať v septembri 2009, aby v októbri mohli nastúpiť obchodníci a stihli aj vianočný predaj."
Spoločnosť už rokuje so záujemcami o priestory, šancu majú i domáci obchodníci. „Podľa našich skúseností z ostatných Auparkov návštevníci uprednostňujú nadnárodné siete s oblečením, ale vieme poskytnúť aj miesta pre miestnych podnikateľov," dodáva Karabelli. Záujemca však musí mať už nejaké skúsenosti a preukázať svoju spoľahlivosť.
Stavba Trajancentra bez ohľadu na krízu vraj pokračuje. Potvrdil to zástupca firmy Trajancenter Bratislava Lukáš Fiala: „Ideme podľa plánu, dokonca sme v miernom predstihu." Dokončenie predpokladajú v júli 2010.
Na otázku, prečo na stavbe nevidno robotníkov, povedal, že v súčasnosti upravujú technické riešenie projektu. Kým doposiaľ obchodné priestory ponúkali na predaj, teraz uvažujú o kombinácii predaja a prenájmu.
Rezidenčný a kúpeľný komplex, ktorý plánuje stavať v Moravanoch nad Váhom princ Meteb bin Abdulaziz al Saud zo Saudskej Arábie, je zatiaľ v štádiu prípravy projektu. Ako nám povedal Libor Chmelár z Obecného úradu v Moravanoch, projektanti cizelujú cesty a nadväzujúcu výstavbu. Architekt Jozef Mravec, ktorý má projekt na starosti, termíny výstavby konkretizovať nechcel, viac vraj budú vedieť o mesiac.          

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav