V. Plavucha: Extraliga je trojnásobne drahšia

  • Nezaradené
  • 23. marca 2009, 15:57
  • Autor:Michal Petruška

Minulý rok postúpilo z prvej hokejovej ligy do extraligy mužstvo HC 05 Banská Bystrica. Jeho generálny manažér, bývalý hokejista Vlasto Plavucha, nám prezradil, že sa na to pripravovali takmer celú sezónu.

Čo bolo pre vás najväčším problémom pred vstupom do extraligy?
– Najväčším problém sú peniaze. Museli sme navýšiť rozpočet klubu o dvoj až trojnásobok. Keď sme v prvej lige hrali s rozpočtom 15 miliónov korún, dnes to je okolo 40 miliónov. Nemáme generálneho sponzora, ale viacero menších. O zabezpečenie navýšeného rozpočtu sa postarali akcionári klubu.
Čo „zhltne" najviac z rozpočtu?
– Platy hráčov, nasleduje výstroj a doprava. Pred vstupom do extraligy sme tiež museli vynoviť štadión. Namontovali sme kamerový systém pre videorozhodcov a teraz je podľa nového zákona potrebné mať monitorované tribúny. To sú ďalšie investície.
Po vstupe do extraligy ste vymenili „prvoligových" hokejistov za nakúpených „extraligistov"?
– Už počas sezóny, v ktorej sme chceli postup vybojovať, sme obmenili asi 80 percent mužstva. Nadviazali sme spoluprácu s hráčmi, ktorých sme chceli udržať aj pre prípadnú extraligu. Snažili sme sa však čo najviac angažovať našich odchovancov. Z 25 hráčov máme polovicu „domácich".
Dá sa všetko pre vstup do extraligy stihnúť vybaviť aj po skončení posledného barážového stretnutia?
– Dá sa to stihnúť, my sme však isté veci mali dohodnuté už vopred, keďže sme sa na to dlhodobo pripravovali.
0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof