Mediprogress opäť bodoval

  • Nezaradené
  • 23. marca 2009, 16:08
  • Autor:šg

Niektoré stolnotenisové družstvá bojujú v závere ročníka o postup do vyššej súťaže, iné o záchranu. To druhé platí o prvých dvoch družstvách MTJ Mediprogress Piešťany-Moravany.

„Céčko" MTJ sa zasa, zatiaľ márne, snaží o postup do tretej ligy. Druholigové „áčko" MTJ sa vďaka výbornému jarnému finišu už dostalo z najhoršieho, no vyhrané ešte nemá. Zostupovať budú asi až dve mužstvá, takže každý navyše získaný bod bude dobrý.
V 19. kole druhej ligy si hráči Mediprogressu pripísali na svoje konto ďalšie cenné víťazstvo. Tentoraz naplno bodovali vo Veľkej Mači – vyhrali 11:7. Prvý bod MTJ získala vo štvorhre dvojica Martin Levčík, Peter Orihel, ktorá zdolala Bíra s Meszárosom 3:1.
V prvej runde dvojhier bodovali Levčík s Tomášom Vargom, v druhej Peter Behul s Levčíkom. O tom, že stav zápasu bol stále nerozhodný, rozhodli prehry Jozefa Bardoňa a Vargu, ktorí viedli nad svojimi súpermi 2:0 na sety, no svoje zápasy prehrali 2:3.
V tretej runde zabodovali z hostí traja hráči: Behul zdolal Bögiho, Levčík Gála a Bardoň Meszárosa. Za stavu 8:6 pre MTJ potrebovali hostia získať aspoň dva body, no keďže zabodovali nielen Behul a Varga, ale aj Levčík. Ten zdolal domácu jednotku, Slámku, 3:0 a víťazstvo Piešťan bolo vyššie, než sa čakalo.
Vo Veľkej Mači hrala aj rezerva Mediprogressu, no prehrala 4:14, keď bodovali iba Varga (2,5) a Orihel (1,5). V ďalších zápasoch štvrtej ligy vyhralo Vrbové nad Gastom Galanta „C" 11:7 (Šácha 4,5, Svetlík 2,5, Hulman a Zlatník po 2) a Kočín-Lančár prehral doma s Veľkými Úľanmi 6:12 (R. Hruška a Lukačovič po 3).
V zápasoch piatej ligy „céčko" MTJ Mediprogress zdolalo doma Majcichov „B" 11:7 (V. Stolár 3,5, Danko 3, Lulovič a Zajaček po 2, Malast 0,5). Toto víťazstvo mu však nepomohlo, pretože vedúci Leopoldov zdolal Veselé 12:6 a udržiava si pred Piešťancami štvorbodový náskok. Piešťanských stolných tenistov môže teraz dvojnásobne mrzieť kontumačná prehra vyhraného zápasu v Hlohovci, keď si nepriniesli so sebou súpisku…

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela