Jeden festival venujú Dodovi Šošokovi

  • Nezaradené
  • 22. marca 2009, 20:04
  • Autor:V.Dusíková

Na tlačovej konferencii v piešťanskej Art Jazz Gallery ubezpečil v piatok 13. marca jeden zo zakladateľov džezového festivalu International Jazz Piešťany – Viktor Nižňanský, že aj napriek tomu, že sme sa navždy rozlúčili s lídrom Dodom Šošokom, džezové podujatie pokračuje.

Novým dramaturgom festivalu sa stáva mladý klavirista z Piešťan – Tomáš Gajlík. V rámci festivalu v Piešťanoch odznie šesťdesiat koncertov. Uskutočnia sa vždy v piatok v Art Jazz Gallery o pol deviatej večer. „Aj keď koncerty začali už v januári, 13. marec je oficiálnym dátumom otvorenia piateho ročníka," uviedol Nižňanský.
Večer sa verejnosti predstavila altsaxofonistka z USA – Sheila Cooper so svojím quartetom. Pozoruhodné je, že tohtoročný festival je asi tridsaťnásobne drahší ako prvý ročník. Priaznivci dobrej muziky si isto prídu na svoje.
„Privítame u nás také osobnosti ako Chris Potter, Craig Taborn, Adam Rogers, Nate Smith, Dan Bárta, Robert Balzar či Andy Middleton. Ale zažijete aj Harry Sokala, Petra Preložníka, Tomášov Gajlika a Baroša, Rada Tariška, Mariána Ševčíka či Sereďský Dixieland Band a ďalších," uviedol V. Nižňanský.
Na stolíku pred ním bola fotografia Doda Šošoku. Džezmeni sa dohodli, že aj v budúcnosti naplánujú začiatok festivalu okolo 16. marca, kedy sa Dodo narodil a posledný koncert bude bývať na konci novembra a začiatkom decembra, keď nás Dodo opustil.


Okrem tohto festivalu sa v dňoch 10.-12. júla na pódiách v Dome umenia, v Art Jazz Gallery a Kursalone začne prvý ročník Festivalu Doda Šošoku. Jeho ťahákom bude koncert Američana Chrisa Pottera, ktorý sa u nás predstaví s projektom Chris Potter’s Undeground.
Do Piešťan prídu aj Dan Bárta a Trio Roberta Balzara, Matúš Jakabčič Band a Harry Sokal, v kaviarni vystúpi trio Tomáša Gajlika a absolventi džezových kurzov v Piešťanoch. Súčasťou Dodovho festivalu bude výstava nástrojov a fotografií Doda Šošoku v Dome umenia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav