Cenu primátora získal aj Trančík za film Optimista

  • Nezaradené
  • 22. marca 2009, 19:29
  • Autor:pet, Foto: R.Tibenský

Cena primátora mesta nie je určená pre tých, ktorým je ochrana životného prostredia, kultúrny rozvoj či pomoc iným profesijnou náplňou. Primátor sa, naopak, podľa svojich slov snaží oceniť občanov a organizácie, ktoré v týchto oblastiach konajú nezištne a popri iných občianskych povinnostiach.

Za rok 2008 si tak cenu pre kultúrne osobnosti mesta odniesli organizátori výstavy Park Foto Piešťany Martin Ondko a Marián Dubovský. Akcia, ktorú zorganizovali už trikrát, totiž podľa primátora získala renomé a prispieva k dobrému menu mesta v širšom regióne.
Za kultúrny čin udelil Remo Cicutto cenu režisérovi Dušanovi Trančíkovi za film Optimista, v ktorom priblížil divákom osudy Ľudovíta Wintera. V sociálnej a humanitárnej oblasti ocenil prvý muž mesta zdravotníka Ivana Žilinčíka. Ten sa spolu so svojimi spolupracovníkmi stará o 160 klientov, ktorí potrebujú domácu starostlivosť.
Podľa primátora ide o mimoriadne obetavého človeka, ktorý sa stal už aj „sestrou roka" v celoslovenskej súťaži. Medzi tohtoročnými laureátmi sa ocitol aj Karol Fano, muž, ktorý sa už 37 rokov stará o drobné vtáctvo a veveričky v mestskom parku.
Cenu primátora dostal práve za túto dlhoročnú a nasledovaniahodnú starostlivosť. Činom roka v oblasti životného prostredia sa stalo vydanie publikácie Stromy Piešťan, o ktoré sa postarala nezisková organizácia ProPolis.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava