Celý život pomáhal iným

  • Nezaradené
  • 22. marca 2009, 20:12
  • Autor:Štefan Gregorička, Viera Dusíková

Ešte pred dvoma týždňami bol ako lekár na hádzanej, aby v prípade potreby pomohol zranenému hráčovi. V tretiu marcovú nedeľu však v hale Gymnázia P. de Coubertina chýbal. Až neskôr som sa dozvedel, že prísť ani nemohol, pretože už nebol medzi živými.

Stále nemôžeme v redakcii uveriť, že tragicky zahynul práve v čase, keď sa venoval jednej zo svojich záľub, rybačke. Primár MUDr. Dušan Kvasnica, o ktorom je reč, patril k vzácnym ľuďom.
Nikdy neodmietol pomôcť. A to nielen ako lekár, ale aj človek. Pred vyše dvomi desaťročiami pomáhal ako člen športovej komisie organizovať rôzne akcie pre neregistrovaných športovcov, vrátane oceňovania tých najlepších v meste. Aktívny bol aj v piešťanskom hospici, ktorý zakladal s cieľom pomôcť ťažko a nevyliečiteľne chorým ukončiť dôstojne svoju púť životom. Iróniou osudu je, že hoci on sám ako lekár celý život pomáhal iným, sebe už pomôcť nedokázal.
Dušan, v Piešťanoch budeš chýbať nielen svojim najbližším, ale aj mnohým ostatným.

Petru zdar, drahý Dušan!


V živote človeka sa stávajú zvláštne veci. Hovorí sa, že herci chcú zomrieť na javisku, vojaci v boji, kovboji v sedle. Aj keď je to strašne kruté, tebe Dušan, sa podarilo umrieť tam, kde si bol možno najšťastnejší – na rybačke.
„Kúpiť kapra, to nie je ono, ja si chcem uloviť na Štedrú večeru vlastného," smial si sa v novembri na brehu Obtokového ramena a žartoval o rybačke, na ktorú si sa tešil ako malé dieťa. Dokonca si si na toho kapríka vzal mesiac dovolenky. Belasé oči ti svietili šťastím.
Neviem a ani si nechcem predstaviť, čo sa ti asi stalo. Jedno však viem s určitosťou. V sobotu si ulovil posledného kapríka – našli ho v sieťke tvojho potopeného auta. A viem s určitosťou, že aj z neho si musel mať obrovskú radosť…

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav