Rómovia sa pobili na vajdovej šesťdesiatke

  • Nezaradené
  • 18. marca 2009, 09:24
  • Autor:(red)

Na oslavu šesťdesiatin svojho vajdu Ladislava Kudríka z Piešťan prišli v stredu 11. marca na obed do hotela Paradiso desiatky veľmi pekne oblečených Rómov z rôznych končín Slovenska. Oslava sa ešte ani poriadne nezačala a už sa tu strhla bitka. Jedni tvrdili, že sa aj strieľalo, druhí, že sa prelievala krv, ale podľa polície došlo len k slovnej hádke a potýčke, do ktorej sa zapojilo viacero osôb.

„Naši sa napili a pobili medzi sebou. Veď viete, ako to medzi cigánmi chodí, bolo tu viac kriku ako bitky," skonštatovala na schodoch mladá Rómka, ktorá podobne ako jej príbuzní s napätím čakala, ako sa situácia vyvinie. „Dá Boh, že budeme v oslave znovu pokračovať," dodala ďalšia žena v dlhých šatách.
Okolo pobehovali deti, ale aj rozčúlení muži v smokingoch, ktorí pokrikovali na policajtov a zazlievali im prekazenie oslavy. „Všetko sme točili na kameru. Zajtra vám ju donesieme, aby ste videli, čo sa tu naozaj stalo. Načo ste sem prišli?" vykrikoval a nadával nazlostený Róm. Na širokých schodoch bolo plno ľudí. V trme-vrme nebolo jasné, čo sa tu vlastne deje. „Bolo tu plno krvi, preto sem volali policajtov," vysvetľoval náhodný svedok. Ale ani na schodoch, ani vo vstupných priestoroch neboli stopy po vážnejšom incidente.
Polícia predviedla na obvodné oddelenie päť Rómov. Podľa krajskej hovorkyne Martiny Kredatusovej „mal po predchádzajúcej slovnej hádke napadnúť tridsaťtriročného muža z Piešťan jeho známy z oslavy, zapojili sa aj viaceré iné osoby."
Po vypočutí piatich ľudí, ktorých polícia predviedla na obvodné oddelenie, napokon všetkých prepustili. Počas potýčky nebol nikto zranený. Celú záležitosť prešetrujú ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj