Piešťanskí hokejisti skončili so striebrom

  • Nezaradené
  • 18. marca 2009, 21:04
  • Autor:Michal Petruška

Štvrtý finálový zápas medzi mužstvami ŠHK 37 Piešťany a HK Spišská Nová Ves rozhodol o majstrovi prvej hokejovej ligy. Stalo sa ním mužstvo zo Spiša, keď domáce Piešťany porazilo 3:0 a sériu vyhralo 3:1. Druhá priečka a strieborné medaily pre piešťanský klub sú i tak historickým úspechom.

Druhý finálový zápas na domácom ľade rozohrali Piešťany lepšie ako ten predchádzajúci. Lepšie korčuľovali aj kombinovali a v prvej tretine boli lepším mužstvom na ľade. Góly však nepadali. Azda o najväčšiu šancu prvej časti hry sa postaral mladý hráč, posila z Nitry, König, keď zaviezol puk až za súperovu bránu a spoza nej nahral do priestoru až dvom voľným hráčom v žltých dresoch. Nezohratosť stálych členov kádra s posilami z Nitry, ktoré si vyžiadala viróza v radoch našich hokejistov, však spravila svoje a ani z čistej šance gól nebol. Ďalšiu veľkú šancu nevyužil v 17. minúte zápasu Otčenáš, ktorému vrátil prihrávku Mertel, no ten ju už nestihol spracovať a namiesto do brány, išiel puk za ňu. 
Prvý gól zápasu padol až v 28. minúte zápasu, bohužiaľ do bránky Jozefa Ondrejku. Od mantinelu sa medzi kruhy natlačil Hamrák a bekhendom zavesil puk do pravého vinkla – 0:1. Identickým spôsobom z identického miesta padol už o 63 sekúnd aj ďalší gól do siete Piešťan z hokejky Heizera – 0:2. Ten spracoval Ondrejkom vyrazený puk po strele Vávru, ktorému puk elegantne zadovkou prenechal Čintala. 
Dva góly v sieti však domácemu mužstvo nezobrali chuť a snahu po víťazstve. Hráčom nemožno vyčítať, že by zápas vzdali, naopak bojovali ešte viac. Úradovať však začal aj rozhodca Jonák, ktorý odpískal aj niekoľko jasných filmovačiek v podaní „hercov“ zo Spišskej Novej Vsi.
Azda najviditeľnejšie bolo čisté nadvihnutie hokejky Otčenášom obrancovi súpera, za ktoré si išiel sadnúť akoby za hákovanie. Za počudovanie, ktoré nad verdiktom prejavil chytením si hlavy do rúk, dostal navyše aj 10 minútový osobný trest. Séria vylúčení pokračovala a Jonák rozkúskoval záver druhej tretiny tak, že viacero znechutených divákov sa zdvihlo a odišlo. 
Tretiemu, poslednému gólu zápasu z hokejky Hrehorčáka predchádzalo podtrhnutie hráča Piešťan pri mantineli, ktoré tiež hlavný arbiter nevidel – 0:3. Rovnako ako Jonák však hru kazilo aj hádzanie predmetov na ľadovú plochu zo strany divákov. Tento v Piešťanoch nový zvyk nabral 10 sekúnd pred záverom zápasu takú intenzitu, že zápas sa hráči zrejme aj pre obavy o svoju bezpečnosť, rozhodli nedohrať. Puk si tak v záverečných sekundách prihrávali hráči Spišskej Novej Vsi bez atakov domácich. 
Po záverečnom hvizde odovzdali zástupcovia Slovenského zväzu ľadového hokeja obom finalistom trofeje za prvé a druhé miesto v tabuľke prvej hokejovej ligy. Zlato putuje do Spišskej Novej Vsi, striebro zostáva doma. Gratulujeme!!!! 
Prvý barážový zápas o postup do extraligy hrajú hráči Piešťan v pondelok 23. marca v Poprade s domácimi Kamzíkmi.

Trénera Piešťan Milana Klementa sme po zápase krátko oslovili.


Ste sklamaný, z toho, že ste nevyhrali?
– Beriem to tak ako to je, včera sme sa veľmi trápili, dnes sme boli lepší od začiatku. Mužstvo nie je v pohode, máme zranenie, choroby. Rozpadli sa nám útoky a hoci nám prišli pomôcť chlapci z Nitry…nešlo to. Snažili sme sa podať lepší výkon, no nešlo to. Zase sme dostali góly, zbytočné góly…
Aké posili ste z Nitry pribrali?
– Prišli Čaládi, Mertel a Konig do obrany. Keby neprišli máme problém dať dohromady zostavu.
Kto je vlastne z Piešťancov chorý?
– Mihálik, Peško, Greň, po včerajšku Ján Románek. Martin Chovan má zranenie. Jaro Rybárik tiež nebol ráno ani na tréningu a pred zápasom si nechal pichnúť "kalciovku" a prišiel, to isté Martin Klučár alebo Jakub Hanka neboli v poriadku, sú prechladnutí. To sa odrazí na výkone.
Dajú sa do pondelka doporiadku?
– Majú teraz dva dni voľna práve preto, aby sa dali dokopy a pripravili sa, aby sme v baráži nehrali podradnú úlohu. Je to extraliga a treba byť pripravený.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav