Hokejisti ŠHK 37 Piešťany podľahli Spišiakom 1:2

  • Nezaradené
  • 18. marca 2009, 07:56
  • Autor:Michal Petruška

Dnes večer môžu hráči HK Spišská Nová Ves získať titul majstra prvej hokejovej ligy. Včera totiž porazili mužstvo Piešťan a vo finálovej sérii vedú na zápasy 2:1.

Po svižných prvých piatich minútach, kedy sa hra prelievala z jednej strany na druhú získali Piešťany prvú výhodu presilovej hry. Zahrali ju však katastrofálne, do útočného pásma sa ani nedostali. Vzápätí im rozhodca ponúkol ďalšiu presilovku, ktorá už bola o niečo lepšia, no na gól ju domáci hráči nevyužili.
Ten naopak padol do siete Ondrejku, krátko po naskočení vylúčeného Gurčíka na ľad – 0:1. O prvý presný zásah sa postaral Voskár, ktorý mal pred Ondrejkom dostatok času na priklepnutie si puku nohou a presnou strelou z blízka nedal domácemu gólmanovi šancu.
Od tohto okamihu akoby na ľade hralo hokej len jedno mužstvo – hostia zo Spišskej Novej Vsi. Piešťanskí hráči nemali čas na rozohrávku, Spišiaci ich neúnavne napádali a využívali každú nepresnosť a nervozitu na hokejkách domácich. V 24. minúte pridal druhý gól hostí Anton Petruk 0:2.
Piešťany mohli znížiť pred koncom prvej polovice zápasu, keď hrali presilovku o dvoch hráčov, no nepodarilo sa. Slabý výkon domácich pokračoval až do 50. minúty zápasu, kedy sa o kontaktný gól postaral Marek Horský – 1:2. Strelu Ondreja Otčenáša brankár Laco neudržal a Horský puk doklepol do brány. Až tento gól akoby hráčov ŠHK 37 zobudil a začali hrať hru, na ktorú je piešťanské publikum v tomto ročníku ligy zvyknuté. Bolo však neskoro. Aj napriek ďalšej 47 sekundovej presilovke o dvoch hráčov ďalší gól domáci borci nepridali.
Piešťany tak po prvý raz v aktálnej sezóne okúsili prehru na domácom ľade. Podpísali sa pod ňu zrejme aj zmeny v zostave, ktoré si vyžiadali ochorenia hráčov Mihálika, Greňa a Peška. Nenastúpil tiež zranený Martin Chovan, hráč platný v každom oslabení či presilovke. 
O tom, či včerajšia prehra bola aj posledná a či bude nádej na zisk titulu majstra prvej ligy žiť ďalej sa rozhodne dnes večer o 17:30 na zimnom štadióne.
Tréner ŠHK 37 Piešťany Milan Klement po zápase povedal: "Ja si myslím, že Spišská hrala veľmi dobre. Naši chlapci 50 min. nehrali nič. Až po prvom góle sme začali hrať to, čo sme hrali počas celej sezóny. Zajtra musíme začať úplne inak ako dnes. Neviem, či hráčov brzdila tréma alebo únava. Musíme zlepšiť pohyb a lepšie kombinovať. Máme jednoho zraneného hráča a troch chorých. Niektorí hrali s teplotou. Chovan je zranený so Spišskej. V poslednej tretine bol na neho faul, ktorý rozhodca nevidel a má problém s členkom. Dnes sme hrali prvý krát v tejto sezóne na tri pätorky a to nám asi nesvedčí."
Tréner hostí bol s výkonom svojich hráčov spokojný, sťažoval sa však na rozhodcov. Marián Horváth Spišská Nová Ves: "Ja si myslím, že diváci videli v prvom rade veľmi kvalitný výkon. Z našej strany sme začali bezchybne a až potom sa začali diať čudné veci. Až sa mi rozum zastavoval, čo dokážu arbitri  urobiť so zápasom. Napríklad filmovanie nevidel na oboch stranách rovnako. Vylúčenia poškodili tento zápas. Domácim sme neuvolnili stredné pásmo a potom sa nevedeli presadiť a uberalo im to veľa síl."

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela