Primár Dušan Kvasnica tragicky zahynul počas rybačky

  • Nezaradené
  • 15. marca 2009, 19:21
  • Autor:Michal Petruška

Rybačka v sobotu 14. marca na štrkovisku Dlhé kusy pri Hornej Strede sa stala osudná pre primára piešťanskej nemocnice Dušana Kvasnicu.

Z poslednej tohtoročnej rybačky na kaprov sa vášnivý rybár Dušan Kvasnica domov nevrátil. V podvečer, zrejme už po skončení lovu, sa vo svojom aute zošmykol do vody, čo sa mu stalo osudným. Tragédia sa zrejme stala počas otáčania alebo cúvania na rozmočenom brehu jazera. No potápač – záchranár z Trenčína našiel telo utopeného muža na zadnom sedadle.
Automobil so zapnutými svetlami našli ako prví zrejme okoloidúci ľudia, ktorí upovedomili políciu. Podľa operačného dôstojníka KR HaZZ nahlásili policajti hasičom po 19. hodine potápajúce sa auto v jazere, pričom na miesto vyrazili hasiči z Nového Mesta nad Váhom a potápači z Okresného riaditeľstva (OR) HaZZ v Trenčíne. Zásah trval až do 22. hodiny.
„Potápači našli v aute telo muža, ktorého vytiahli na breh a potom vytiahli navijakom na breh aj auto,“ informoval Krajčo. Podľa privolanej lekárky zomrel muž bez cudzieho zavinenia. Presnú príčinu smrti určí súdna pitva.
Operačná dôstojníčka HaZZ v Trenčíne Zuzana Hanecová nám tiež povedala, že potápač našiel utopeného muža na zadnom sedadle auta.
Otázniky vzbudzuje fakt, že hoci sa v aute našiel v sieťke čerstvo ulovený kapor, udice ani peňaženka nebohého rybára sa v ňom nenachádzali.
Dušan Kvasnica by v júni oslávil 64 rokov. Na jednej z rybačiek sme ho zastihli aj s našou kamerou. Kto mohol tušiť, že to bude jeho posledná vianočná rybačka. Pozostalým a rodine vyjadruje redakcia Piešťanského týždňa úprimnú sústrasť. 
Spomienka na rybára Dušana Kvasnicu: Rybári obsadili Mŕtve rameno Váhu

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila