Lacko si bilanciu v DC nevylepšil

  • Nezaradené
  • 15. marca 2009, 07:58
  • Autor:Štefan Gregorička

CAGLIARI – Vo víkendovom stretnutí druhého kola prvej skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára prehrali Slováci v Cagliari s domácim Talianskom 1:4, keď jediný bod získali vo štvorhre Mertiňák s Poláškom.

V drese Slovenska sa popri Dominikovi Hrbatom predstavil v dvojhre aj Piešťanec Lukáš Lacko. Ten si doterajšiu daviscupovú bilanciu v dvojhre – štyri víťazstvá a štyri prehry – nevylepšil. V sobotu podľahol v odloženom súboji z piatka Fogninimu v piatich setoch 6:1, 3:6, 2:6, 6:1,1:6 a v nedeľu, už za rozhodnutého stavu nestačil ani na Cipolla, s ktorým prehral 2:6, 5:7.
V stretnutí s Fogninim, ktorý nahradil zranenú taliansku jednotku, Seppiho, začal Lukáš výborne a prvý set vyhral hladko 6:1. V ďalších dvoch bol zasa lepší domáci tenista, no vo štvrtom si Lacko zopakoval výsledok z úvodného setu. Škoda, že dobre rozohraný zápas nedokázal doviesť do víťazného konca. V piatom sete totiž získal prvú hru až za stavu 0:5, no to bolo z jeho strany všetko.
Lacko tak prehral v Davisovom pohári už tretí päťsetový zápas. Keďže Hrbatý prehral v dvojhre oba zápasy, nedeľňajší záverečný zápas sa hral len na dva víťazné sety. Lacko v ňom mohol aspoň zmierniť našu prehru, ale napokon v ňom neuhral ani set. V septembri tak čaká Slovákov zápas o udržanie v prvej euro-africkej zóne.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava