Ponúkajú prácu aj v čase krízy

  • Nezaradené
  • 13. marca 2009, 22:04
  • Autor:A.Drahovská

Nezamestnanosť v Piešťanoch stúpa a za február dosiahla 5,2 percenta. Od konca roka tak jej miera vzrástla o jedno celé percento a mesačne zaeviduje piešťanský úrad práce okolo 350 nových nezamestnaných. Niektoré spoločnosti v regióne však aj napriek kríze prijímajú nových ľudí.

Najviac voľných miest ponúka spoločnosť Samsung Electronic LCD Slovakia so sídlom vo Voderadoch. Informáciu nám potvrdil Peter Ďuriš z oddelenia ľudských zdrojov. „Robíme nábor pre asi sto pracovných miest vo výrobe," hovorí. Spoločnosť získala niekoľko zákaziek a ľudí berú na trvalý pracovný pomer. Pracovníkov z okolia zvážajú firemnou dopravou.
Firma SPC International, ktorá rozbehla svoju činnosť v Piešťanoch minulý rok, tiež prijíma nové sily. „Potrebujeme operátorov a skladníkov," uviedol manažér kvality Peter Cálik. Zatiaľ majú celkom 62 zamestnancov a prácu u nich môže nájsť ešte asi desať ľudí.
Stabilnú pozíciu na trhu zamestnanosti si drží aj výrobca poťahov na matrace Bodet & Horst mattress ticking vo Vrbovom. Podľa Adriany Krištúfkovej z personálneho oddelenia vo februári prijali 38 nových zamestnancov a budú brať ďalších aj v mesiaci marec. „Fungujú u nás štyri výrobné prevádzky, takže určite nemáme stop stav," hovorí. Okrem robotníckych profesií ponúkajú aj miesta v administratíve.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava