Hokejisti Piešťan vyhrali nad Spišiakmi 3:1

  • Nezaradené
  • 13. marca 2009, 13:31
  • Autor:Michal Petruška

O výhre hráčov ŠHK 37 Piešťany rozhodla tretia tretina, ktorú vyhrali 2:0. Podľa trénera Klementa boli hráči zo začiatku zápasu asi trochu „rozsedení“ z autobusu. Stav finálovej série je po piatkovom zápase 1:0 v prospech Piešťan.

V prvej tretine prvého finálového zápasu sa hral opatrný hokej z oboch strán. Hra bola viac nepresná ako rýchla a kombinačná. Všetko sa však zmenilo v druhej tretine, keď počas inak dobre zahranej presilovke unikol hráč Spišskej Novej Vsi Kamil Vávra a vo vlastnom oslabení prekonal Jozefa Ondrejku – 1:0.
Po minúte a šiestich sekundách však hráči ŠHK 37 vyrovnali, keď Tomášovi Bučkovi priťukol puk Ján Románek – 1:1. Viac gólov v druhej časti hry nepadlo a záverečná tretina sa začínala z remízového stavu.
Prvých 10 minút záverečnej tretiny bolo opäť rozháraných. Až v 52. minúte zápasu poslal do vedenia Piešťancov Martin Chovan, keď mu počas presilovej hry nahral strelec prvého gólu Tomáš Bučka – 1:2. V zápätí mali Piešťanci šance zvýšiť svoj náskok, no podarilo sa to až Jozefovi Haringovi, ktorému puk spoza brány ponúkol Rado Kolník – 1:3
Spišiakom sa zápas nepodarilo zdramatizovať ani keď sa im po vylúčení Peška naskytla šanca hrať power-play so 6 hráčmi proti 4 hráčom Piešťan. Jozef Ondrejka zlikvidoval niekoľko ich výborných šancí. V posledných sekundách ešte mohli hráči Piešťan skórovať do prázdnej brány, čo sa im však nepodarilo. Zápas sa tak skončil 1:3 v prospech Piešťancov.
Tréner Milan Klement po zápase nášmu kolegovi Jozefovi Petruškovi povedal: "V prvej tretine to bolo dosť vyrovnané, ale domáci boli viac aktívnejší. Možno sme boli trochu "rozsedení" z autobusu. Od druhej tretiny sa naše mužstvo trochu pozviechalo. Dostali nešťastný gól v oslabení, ale hneď na to sme vyrovnali. Hrali sme výborne dozadu a rovnako výborný výkon podal brankár Ondrejka. V poslednej tretine sme dali dva góly, možno domácim došli sily. Sme spokojní, že sme vyhrali."

Zápas sme sledovali online minútu po minúte.


Tretia tretina 1:3
Záverečný pokus o gól do prázdnej brány Piešťanom nevyšiel. Zápas sa končí.
58:55 – opäť skvelý zákrok Ondrejku, keď jeden z hráčov Piešťan nemal hokejku a šiesti Spišiaci hrali prakticky len proti 3 hráčom
Spišiaci dostali hostí pod tlak, no nič z kombinácie nebolo.
Bránka Spišiakov je prázdna, hrá sa 6:4.
Peško ide opäť na trestnú lavicu za držanie. Domáce mužstvo si berie oddychový čas.
58. minúta: Spišiaci sa snažia znížiť. Strieľajú z každej pozície, Ondrejka je však pozorný.
Marek Horský mohol zvýšiť na 4:1. Pred Lacom sa ocitol úplne sám, no jeho blafák domáci brankár kryl.
56. minúta: GÓóóóóL!!!!! Piešťany vedú 3:1. Šťastným strelcom je Jozef Haring. 1:3 Puk pre Haringa za bránkou súpera vybojoval Rado Kolník.

Je po presilovke a Rybárik mal ďalšiu čistú gólovú šancu, na dva krát však Laca neprekoval.
Oslabenie hráme dobre, dokonca pri prečíslení sme mohli skórovať!!!
Na trestnú lavicu ide hráč Piešťan Michal Peško za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
Strelcom vedúceho gólu je Martin Chovan, ktorému prihral kolega obranca Tomáš Bučka.
GóóóóL!!!!! Piešťanci idú do vedenia. 2:1
Laco zachraňuje na dva krát prvú šancu Piešťan počas presilovej hry.
Ďalšie vylúčenie na strane Spišiakov. Hrehorčák za zdržiavanie hry odchádza na trestnú lavicu.
51. minúta: Presilovka sa skončila bez gólu. Vzápätí mohla Spišská ísť opäť do vedenia. Ondrejka len vyrazil strelu protihráča a Hamrák mohol do prázdnej brány doraziť. Gólman Piešťan však vytiahol čarovný zákrok.
Peter Učeň vyskúšal nájsť medzeru medzi Lacovymi betónmi. Nepodarilo sa.
Za podrazenie odchádza domáci hráč Magdoško na trestnú lavicu. Po ataku zostáva chvíľu ležať Románek. Na striedačku však po chvíle odchádza sám.
Na Laca smeruje viacero nahodených pukov aj tvrdších striel. Všetky pohodlne domáci gólman likviduje.
45. minúta: Obe mužstvá v plnom počte.
Ondrejka likviduje pokusy Smotrilu aj Hudáčka.
43. minúta: Výborná akcia prvého útoku a po MIhálikovej strele vzniká roztržka pred Lacovou bránou. Puk aj skončil v sieti, ale až poodpískaní. Na trestnú lavicu ide z mužstva Spišskej Novej Vsi jeden hráč a dvaja Piešťanci. Hrá sa 4:4. Jedným potrestaným hráčom Piešťan je Rado Kolník, druhým Jozef Haring za údery.
Marek Horský sa postaral o ďalšiu presilovku Piešťan. Za sekanie ide na trestnú lavicu Pukalovič.
Po vyhodení puku,ktorý musel Laco pred Románekom prikryť sa hra sťahuje do útočnej tretiny Piešťan.
Úvodné buly vyhrali Spišiaci a sú pri puku.
Druhá tretina: 1:1
Ondrejka zachránil čistý gól, keď zlikvidoval strelu Smotrilu. Druhá tretina sa končí za stavu 1:1. Aj po dvoch tretinách zápasu sú podľa striel aktívnejší domáci hráči, Piešťancov prestrieľali v pomere 28:19.
39. minúta: Traja Spišiaci na jedného hráča Piešťan. Prečíslenie nevyužili!!!  Finálnu prihrávku nespracoval útočiaci hráč, no na trestnú lavicu za sekanie odchádza hráč Piešťan Marek Horský.
37. minúta: Tomáš Bučka vyrovnáva 1:1 po prihrávke Jána Románeka. Najlepšia možná odpoveď hráčov ŠHK 37!!!!
35. minúta: Vávra dáva vo vlastnom oslabení prvý gól zápasu. Spišská Nová Ves vyhráva 1:0.
Ďalšia presilovka Piešťan. Viacero striel na bránku Laca. Silnú stre
Do útočnej tretiny sa hráči ŠHK 37 dostávajú sporadicky. Hra  je nepresná a sústredená na bezpečné bránenie. Rovnako nepresne však hrajú aj domáci.
V posledných sekundách presilovky zakombinovali Hudáček-Smotrila, Ondrejka bol však pozorný a ich zámer predvídal. Presilovku Piešťany prežili.
Prvá polovica presilovky bez strely Spišiakov.
27. minúta: Za podrazenie rozhodca vylučuje Ondrejku, na trestnú lavicu ide namiesto neho obranca Blaško.
Hudáček sa natlačil pred Ondrejku, no nezakončil. Hra prerušená pre posunutú bránku.
25. minúta: Farkašovský mohol poslať Novú Ves do vedenia, jeho samostatný nájazd však Ondrejka vykryl pravým betónom. Najväčšia šanca zápasu zostala nevyužitá.
24. minúta: Ondrejka zlikvidoval tvrdú strelu Smotrilu. Vzápätí Ondrejku ohrozil Hamrák, ten opäť pohotovo zareagoval.
Strelu z uhla Petra Učňa zlikvidoval lapačkou Laco.
Do úniku sa takmer dostal Otčenáš, tvrdú prihrávku však nespracoval.
Presilovka hostí sa skončila bez gólu.
Prvá tretina 0:0
V bránke Piešťan nastúpil Jozef Ondrejka. Stretnutie sleduje asi 2500 divákov.
V piatej minúte stretnutia je stav 0:0.
6. minúta: Strela Otčenáša z dobrej pozície.
7. minúta: Spišská Nová Ves mohla ísť do vedenia, povyšachovaní obrany však Smotrila nepremenil.
Spišiaci dostávajú Piešťany pod tlak, už po niekoľký raz sa vhadzuje pred Ondrejkom.
Koniec 8. minúty: Prvú presilovku si v zápase zahrajú Piešťany. Domáci obranca Gurčík podrazil útočníka hosťujúceho tímu. Na presilovku nastúpila kompletná druhá päťka Piešťan. Z pohľadu hostí to však bola slabá presilovka, vystrelil len Mihálik.
Vzápätí mohli Piešťany inkasovať pri signalizovanom vylúčení Kořínka, ktorý podrazil protihráča. Gól však nepadol a presilovku hrajú v 11. minúte zápasu Spišiaci. Ani domáci presilovku nevyužili a nevypracovali si žiadnu šancu.
13. minúta: stav stále 0:0
Ďalšiu presilovku pre Piešťany vybojoval Mihálik, hákoval ho Leskovjanský. Hráči ŠHK 37 ju zahrali oveľa lepšie než predchádzajúcu. Nebezpečne vystrelili Rybárik aj Učeň.Brankár Laco bol však pozorný.
18: minúta zápasu, skórovať mohol Leskovjansky, vzápätí jeho spoluhráči, netrafili však Ondrejkovu bránu.
Ďalšia presilovka pre Piešťany, Spišiakov bolo veľa na ľade. Zaviesť puk do pásma hostí sa pokúsil R. Kolník, prišiel však o puk. Vzápätí sa do šance dostali domáci. Prvá tretina sa však skončila 0:0. Na počet striel ju vyhrali domáci v pomere 12:9.

Zostava Piešťan: 
35 Jozef Ondrejka GK 26 Martin Chovan RD 33 Tomáš Bučka LD 19 Marek Mihálik RW 15 Radoslav Kolník CE 37 Jozef Haring LW 73 Jakub Hanka RD 21 Martin Klučár LD 91 Ján Románek RW 71 Michal Peško CE 81 Ondrej Otčenáš LW 44 Adrián Kolník RD 41 Jakub Kořínek LD 24 Jaroslav Rybárik RW 17 Peter Učeň CE 14 Roman Sýkora LW 10 Marián Blaško RD 27 Dávid Greň LD 88 Daniel Rosa RW 55 Marek Horský CE 18 Martin Chylo LW
Zostava Spišskej Novej Vsi:
1 Marek Laco GK 11 Peter Hrehorčák RD 10 Peter Čintala LD 22 Kamil Vávra RW 24 Radomír Heizer CE 12 Bohuš Farkašovský LW 9 Jozef Hrubý RD 16 Robert Pukalovič LD 25 Jozef Voskár RW 13 Libor Hudáček CE 19 Richard Smotrila LW 7 Ján Magdoško RD 29 Pavol Gurčík LD 18 Matúš Leskovjanský RW 21 Juraj Prokop CE 20 Matej Hamrák LW 27 Martin Borovský RD 8 Ondrej Gomba RW 26 Viktor Grendel CE 23 Lukáš Vartovník LW

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava