J. Riapoš: Centrum začneme stavať na jar

  • Nezaradené
  • 12. marca 2009, 10:24
  • Autor:Michal Petruška

Ivetu Radičovú sprevádzal pri nedávnej návšteve Piešťan jej druh Ján Riapoš. Predsedu Slovenského paralympijského výboru sme sa spýtali, kedy sa znovu rozbehnú stavebné práce na mieste niekdajšej hádzanárskej haly.

S tým, že Národné paralympijské centrum má byť iné ako to pôvodne plánované súhlasili poslanci Piešťan na rokovaní v septembri 2008. Hoci sa na "tvári miesta" už takmer rok nepracovalo, zámer investora, Slovenského paralympijského výboru, projekt rozšíriť ich presvedčil. Zmena projektu si následne vyžiadala aj nové povolenia a projektovú dokumentáciu. Na jar by sa však s prácami malo znovu začať.


S výstavbou Národného paralympijského centra v Piešťanoch začali hendikepovaní športovci na začiatku roku 2007, kedy dali zbúrať starú hádzanársku halu. Nové športové centrum malo byť dokončené do konca roka 2009. Po nezhodách medzi funkcionármi paralympijského hnutia a následnej kontrole preinvestovaných prostriedkov sa práce v septembri 2007 zastavili. Zadávateľ stavby, Slovenský paralympijský výbor, podal na dodávateľa stavby, spoločnosť KOVO-IN s.r.o., trestné oznámenie s podozrením na trestný čin sprenevery.
Na SPV však podalo trestné oznámenie ministerstvo školstva, ktoré paralympikov podozrieva, že dotáciu poskytnutú na výstavbu centra nevyužili v súlade so zákonom a žiada ju vrátiť. Vo veci prebieha stále vyšetrovanie. Celkovo sa podľa slov Jána Riapoša na stavbe preinvestovalo 10 miliónov korún a za ďalších 25 miliónov sa mal nakúpiť stavebný materiál.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj