Stolní tenisti Mediprogressu zabodovali

  • Nezaradené
  • 7. marca 2009, 21:04
  • Autor:Peter Behul

Stolní tenisti MTJ Mediprogress Piešťany-Moravany pokračujú úspešne v boji o záchranu v druhej lige. Po domácom víťazstve nad Špačincami dokázali zabodovať aj v Horných Orešanoch, kde vyhrali 11:7. Darilo sa aj ďalším družstvám MTJ.

Rezerva vyhrala v zápase štvrtej ligy v Skalici s domácim „béčkom" 13:5 a v piatej lige zdolalo „céčko" MTJ hráčov z Dobrej Vody 14:4.
Prvé mužstvo Mediprogressu dosiahlo vo Veľkých Orešanoch v súboji mužstiev, bojujúcich o záchranu, veľmi cenné víťazstvo. Vďaka plnému bodovému zisku sa Piešťanci konečne odpútali z poslednej priečky druholigovej tabuľky. V úvodných štvorhrách bodovali z mužstva MTJ len P. Behul s Bardoňom.
Aj prvá runda dvojhier dopadla nerozhodne, keď z hostí vyhral Behul nad Kučerom 3:1 a Levčík nad Kormútom 3:0. V druhej runde opäť bodoval Behul, keď zdolal Kormúta 3:0 a piaty bod pridal Bardoň po výhre nad Kučerom 3:0. O výsledku zápasu nerozhodla ani tretia runda dvojhier.
V nej Behul zdolal po päťsetovom boji Kučeru 3:2, hoci už prehrával 0:2 na sety. Potom Bardoň porazil Kormúta 3:0, no keďže zvyšní dvaja hráči MTJ svoje zápasy prehrali, stav na zápasy bol 7:7. O osude zápasu sa preto rozhodlo až v poslednej runde. Tá však bola plne v réžii Piešťancov, keď Behul zdolal 3:0 domácu jednotku, Pavlíka, potom Levčík Kučeru 3:1 a Bardoň Rabaru 3:0. Už za rozhodnutého stavu pridal jedenásty bod Varga.
Rezerva MTJ nastúpila v Skalici v najsilnejšej zostave, čo sa prejavilo aj na konečnom výsledku. Body MTJ Mediprogress: Orihel a Stolár po 3,5, Malast 2,5, Lulovič 2, Varga 1,5. V zápase piatej ligy si piešťanské „céčko" bez problémov poradilo s Dobrou Vodou, keď Lulovič získal 4,5 bodu, V. Stolár 3,5, Zajaček 3, J. Behul 2 a J. Miklovič 0,5 bodu.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín