„Letia“ spidermani a princezné

  • Nezaradené
  • 7. marca 2009, 11:28
  • Autor:Eva Bereczová

Deti z Vrbového a okolia, ktoré prišli v nedeľu 22. februára na mestský karneval, neoľutovali. O hudbu sa im aj tento rok postaral Ondrej Sedlák a tak sa „masky“ vybláznili pri tónoch Mandarínky Darinky, Makareny a iných detských hitov. Výber masiek bol naozaj pestrý.

Keďže jeden lístok stál desať centov, rodičia nešetrili a kúpou prispeli aj na ďalšiu činnosť Únie žien. Takmer dvesto cien bolo rýchlo rozdaných a ušlo sa skoro každému. Deti sa tešili najmä z hračiek a na karnevale šantili do skorých večerných hodín.
Najväčší úspech u chlapcov momentálne slávi Spiderman – na karnevale boli až traja. V kurze sú tiež princezné, bosorky a lienky. Na karnevale vo Vrbovom sa však vyhodnotenie najkrajších masiek už niekoľko rokov nekoná.

„Masky nehodnotíme, pretože deti plakali, keď nevyhrali. Tak sme od toho upustili," zveruje sa Mária Adamcová, organizátorka karnevalu z Únie žien. Najočakávanejším spestrením programu bola bohatá tombola.
Zaujímavé pri porovnaní s nedávnym karnevalom v Piešťanoch je, že ten vrbovský zorganizovala Únia žien v spolupráci s mestom Vrbové. Radnica zaplatila sálu a časť sladkostí pre deti. Ženy zabezpečili všetko ostatné, pričom na úhradu nákladov im stačilo vyzbierané vstupné a zisk z tomboly. Organizátori piešťanského karnevalu – mestské kultúrne stredisko – si program na klzisku v centre zabezpečili objednávkou agentúry Prima z Bratislavy, ktorej zaplatili za hodinový program 498 € (15-tisíc korún).

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava