Hokejisti ŠHK 37 vyradili Trnavu, idú do finále!!!

  • Nezaradené
  • 7. marca 2009, 21:03
  • Autor:Michal Petruška

V treťom zápase semifinálovej série porazili hráči ŠHK 37 Piešťany domácu Trnavu 5:1 a sú tak prvým známym finalistom prvej hokejovej ligy.

Zápas v Trnave začali lepšie domáci hráči. V 10. minúte sa dostali do vedenia vďaka Hutárovi, ktorý počas presilovej hry prekonal brankára Piešťan Jozefa Ondrejku. 1:0. Krátko pred inkasovaným gólom hrali presilovú hru Piešťany, no súpera pod tlak nedostali a bránu Šúreka neohrozili. V prvej tretine už viac gólov nepadlo a vyzeralo to tak, že viac ako 500 piešťanských fanúšikov bude svedkom drámy.

Tá sa však našťastie nekonala. Hneď na začiatku druhej tretiny totiž strelil vyrovnávajúci gól Piešťan Peter Učeň, ktorý unikol trnavským obrancom a puk pekne zavesil do hornej časti brány. 1:1.
Vyrovnaný stav zápasu vydržal do 34. minúty, kedy počas presilovej hry poslal Piešťany do vedenia Ondrej Otčenáš. Prihrával mu Michal Peško. 1:2.
O ďalší gól Piešťan a o upokojenie hry sa postaral o necelé štyri minúty neskôr Marek Horský, akvizícia zo Skalice, ktorý zúžitkoval prihrávku Tomáša Bučku. 1:3. Od tohto okamihu bolo o výsledku zápasu v podstate rozhodnuté. Piešťanskí hráči začali predvádzať svoju kombinačnú hru a súper na nich nestačil.


Tretia tretina zápasu sa hrala v tempe, ktoré diktovali hostia hnaní dopredu vynikajúcim publikom. Na strane domácich došlo k výmene brankára, Šúreka vystriedal Stacho. Ako prvý ho prekonal v 46. minúte zápasu Ján Románek po prihrávke Jozefa Haringa. 1:4.
Na konečných 1:5 upravil opäť Ondrej Otčenáš necelých osem minút pred koncom zápasu.


Ku cti trnavských hráčov slúži fakt, že duel dohrali bez zbytočnej tvrdosti a zákerných zákrokov. Sezóna sa pre nich skončila. Piešťany idú ďalej. Vo finále prvej hokejovej ligy sa stretnú so súperom zo semifinálovej dvojice Spišská Nová Ves – Prešov. Spišská Nová Ves vedie sériu na zápasy 2:1. Rovnako je už dnes isté, že Piešťany budú hrať baráž o postup do hokejovej extraligy. Podľa toho ako uspejú vo finále sa v nej stretnú buď s posledným alebo predposledným mužstvom najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek