Aj vinár z Piešťan získal na degustácii ocenenie

  • Nezaradené
  • 6. marca 2009, 11:17
  • Autor:Štefan Gregorička

V sobotu sa zišli v reštaurácii Semafor vinári zo západu Slovenska i zo susednej Moravy na v poradí tretej degustácii vín. Pestovatelia na nej predstavili vyše 200 vzoriek z 35 rôznych druhov vín. Degustátori udelili 30 zlatých medailí bielym a 17 červeným vínam.

Väčšinu cien brali vinári z tradičných oblastí pestovania hrozna. Šampiónom výstavy sa medzi bielymi vínami stal Iršaj Oliver od Zdenka Košťála z Týnca v Českej republike. Na ďalších medailových priečkach skončili vzorky Ondreja Pethöho z Pezinka a Richarda Sojáka z Hlohovca. Medzi červenými bol šampiónom Dornfelder z Družstevného podniku Pezinok. Striebro získal Zweigltrebe V. Varinca z Piešťan a bronz Alibernet A. Trískovej z Bieleho Kostola.
Z nášho regiónu sa tešili zo zlatej medaily iba štyri vzorky. Okrem V. Vavrinca ju získala Frankovka modrá a Dornfelder z Víno Sabo Vrbové a medzi bielymi sa tešil zo zlatej medaily len Emil Klčo z Očkova za vzorku Rizlingu rýnskeho.
Pán Klčo nám prezradil, že vinohradníctvu sa venuje už tri desaťročia. Víno vyrába nielen z vlastného, ale aj nakúpeného hrozna. S úrovňou výstavy bol spokojný, podobne ako ďalší z ocenených Ondrej Pethö z Pezinka, ktorý rád príde do Piešťan aj o rok.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav