Aj druhý zápas s Trnavou vyhrali hokejisti ŠHK 37

  • Nezaradené
  • 4. marca 2009, 21:06
  • Autor:Michal Petruška

V druhom semifinálovom zápase vyhrali piešťanskí hokejisti nad gladiátormi z Trnavy 4:2. Sériu tak vedú 2:0 a v sobotu môžu vybojovať postup do finále.

Hlavnými hrdinami druhého semifinálového zápasu medzi Piešťanmi a Trnavou sa akoby chcela stať trojica rozhodcov na čele s hlavným Petrom Jonákom. Počas zápasu udelil 58 trestných minút, častokrát zbytočne kúskoval hru a množstvu divákov znechutil radosť z hokeja. 
V prvej tretine 2037 divákov hru hráčov päť na päť takmer ani nevidelo. Piešťany hrali sedem dvojminútových presilových hier po sebe. Hneď prvú z nich využili na strelenie úvodného gólu. Prihrávku od Jána Románeka zúžitkoval v piatej minúte zápasu Jakub Hanka, ktorý prestrelil brankára Šúreka v bránke Trnavy – 1:0.
Ďalšie presilové hry gól nepriniesli, až pri poslednej, ôsmej, v 19. minúte prvej tretiny využili hráči ŠHK 37 presilovku o dvoch hráčov. Šťastným strelcom bol Martin Chovan, prihrával mu Tomáš Bučka. Prvá tretina sa tak skončila 2:0.
Tretí gól pridali Piešťanci hneď na začiatku druhej časti hry opäť počas presilovky. Jakub Hanka nahadzoval puk od Románeka pred Šúrekovu bránu, ten mal však zakrytý výhľad a ľahký puk skončil v sieti. 3:0.
Po treťom góle sa hráči Piešťan akoby upokojili a začali robiť chyby. Trnavčanom pomohol aj rozhodca, ktorý akoby chcel kompenzovať časté vylučovanie z prvej časti hry a na trestnú lavicu začal posielať domácich hráčov. V oslabení o dvoch hráčov tak Piešťanci v 26. minúte zápasu po prvý krát kapitulovali a Jozef Ondrejka lovil puk zo siete. 3:1.
Ďalší, kontaktný, gól sa podaril Trnavčanom zapísať v 41. minúte, keď pri hre hráčov 4 na 4 prekvapil spoza brány Ondrejku Juraj Joanidis. 3:2.
V závere zápasu sa Trnava snažila stav stretnutia vyrovnať, no pri hre bez brankára inkasovala štvrtý gól z hokejky Jozefa Haringa. 4:2.


Sériu semifinálových zápasov tak Piešťany vedú 2:0 a v sobotu môžu v Trnave rozhodnúť o postupe do finále.
Tréner ŠHK 37 Piešťany Milan Klement po druhom semifinálovom zápase povedal: "Prvá tretina bola dobrá, hrali sme viac presiloviek a dali sme dva góly. S ňou som bol spokojný, v druhej sme tak mali pokračovať, no po treťom góle sa mužstvo zmenilo, ako by stratilo rešpekt pred súperom a začali sme sa dostávať do problémov, ktoré trvali do konca zápasu. Myslím si, že nás podržal Dodo Ondrejka a tiež chcem vyzdvihnúť výkon Jána Románeka, nie že by ostatní nechceli, ale dostali sme sa do nejakého stresu a naša hra bola nemastná neslaná. Skôr to bolo o bojovnosti ako o hokeji. Rozhodcu je ťažko hodnotiť, musíme hrať stále svoju hru, no to je asi nejaký piešťanský bacil, keď mužstvo vyhráva, tak sa uvoľní a stráca rešpekt, prestáva byť poctivé. V Trnave chceme zopakovať hru z prvého zápasu a z dnešnej prvej tretiny. Nejdeme tam prehrať, kto bude poctivejší, ten vyhrá." 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav