Hokejisti zdolali Trnavu v prvom semifinálovom zápase 4:0

  • Nezaradené
  • 3. marca 2009, 20:52
  • Autor:Michal Petruška

O víťazstve nad Trnavou rozhodli hráči ŠHK 37 Piešťany až v tretej tretine. Prvé dve časti hry boli bez gólov.

Prvý semifinálový zápas medzi Piešťanmi a Trnavou sa hral pred 2147 divákmi čo je minimálne tohtoročný rekord. V bránke Piešťan sa predstavil Jozef Ondrejka, ktorý nahradil doteraz výborne chytajúceho Petra Kuba. Ten však už na rannom tréningu avizoval trénerovi nachladnutie. Pred zápasom skutočne odmietol nastúpiť a ponúkol miesto Ondrejkovi. Náhradný brankár sa predviedol v dobrom svetle, ani raz neinkasoval.
V prvej tretine hrali hráči oboch mužstiev opatrne a pozorne bránili. Zo strany Piešťancov chýbali zvyčajné rýchle kombinácie a smrtiace zakončenia. Domáci hráči navyše nyvyužili v závere prvej časti hry ani štvorminútovú presilovku a do kabín tak išli za stavu 0:0.
Ani druhá tretina nepriniesla gól. Hráči Piešťan sa síce niekoľkokrát ocitli v dobrých príležitostiach, gólman hostí Stacho, bol však vždy na mieste. Piešťanci síce mali viac z hry, no neskórovali.
Góly začali padať až v záverečnej tretine, na radosť domácich do bránky Trnavčanov. Gólový účet zápasu otvoril v 49. minúte počas presilovky Martin Chovan, keď strelou nad ľadom od modrej čiary našiel voľné miesto v Stachovej bráne. Ten vďaka cloniacim hráčom na puk ani nezareagoval. Bolo 1:0.
O necelých päť minút pridal druhý gól Piešťan Ján Románek, ktorý sa po prihrávke Ondreja Otčenáša uvoľnil, položil si brankára a puk zasunul do brány – 2:0.
Ani nie o pol minúty neskôr skóroval Peter Učeň. Puk pre neho pred Stachovou bránou vybojoval Jaroslav Rybárik a Učeň strielal prakticky do jeho voľnej svätine. Bolo 3:0 a nikto už ďalší gól nečakal.
V poslednej minúte zápasu si však Michal Peško po nahrávke od Románeka nakorčuľoval medzi kruhy a keďže mu súperovi obrancovia nechali dostatok času aj priestoru, pohodlne namieril a vymietol pravý horný roh Stachovej brány – 4:0.
Po prvom zápase tak Piešťanci vedú semifinálovú sériu 1:0. Tréner ŠHK37 Piešťany Milan Klement po zápase povedal:
"Vyhrali sme 4:0, takže zápas hodnotím dobre. V prvých dvoch tretinách sme mali viac z hry, ale nič z toho nepadlo do brány. Tretiu tretinu sme nezačali najlepšie, boli sme vylučovaní a nastali situácie, z ktorých mohol padnúť gól a zápas by sa odvíjal úplne inak. Dali sme však gól na 1:0 a potom na 2:0, po ktorom sa zdalo, že súper odišiel. Mužstvo šlapalo podľa mojich predstáv. Jediné som im vyčítal, že keď pri presilovkách strieľa obranca, musia ísť pred bránku. Tak ako to bolo pri prvom góle, kde to Martin Chovan dobre trafil a keďže brankár nič nevidel, tak ani nereagoval. Vedeli sme, že Trnava bude bojovať a že je to kvalitné mužstvo. Bolo to však o poctivosti v zápase a my sme boli poctivejší, inak by sme nedali štyri góly."
Druhý zápas série sa hrá v stredu 4. marca opäť v Piešťanoch o 17:30.  

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava