Blog Slávky Novákovej: One promise – One message

  • Nezaradené
  • 3. marca 2009, 08:34
  • Autor:Slavomíra Nováková

Benefičný koncert skautov na podporu Detského domova rodinného typu v Piešťanoch nemal chybu. To čo predviedli skauti malo vysoko profesionálny , umelecký efekt a je nesporné, že skauti zabodovali.

Išla som tam preto, že podporujem každú skvelú myšlienku , ktorá má zmysel. Skaut určite zmysel má. Skaut – úžasné svetové hnutie, dobrá myšlienka, životný štýl, dobrodružstvo, láska, ochrana prírody, pomoc každého druhu, odkaz pre generácie, one promise-one message.
Nadaní a úžasní mladí ľudia sa predstavili v mnohých variáciách. Tanečné vystúpenia kombinované s klasikou. Hra na hudobných nástrojoch, spev. Hymna Flaying home chytala srdcia. Rôzne humorné predstavenia – paródie rozprávok. Napríklad O červenej čiapočke, Snehulienka a sedem tuleňov s peknou choreografiou a slovným doprovodom nadanej Janky Šmýkalovej.
Divadelné predstavenie Dispoši, vystúpenie Včielok. Hip hoperka s baletkou – perfektný pohybový výkon. Toto všetko pod vtipným moderovaním Zuzky a Peťa.
Tulene, ovečky líšky… ste skrátka dobrí. Širte krásne myšlienky ďalej. Čo je milé, nezaostávali ani deti z rodinného detského domova Kocurice. Podporujem myšlienku detského domova rodinného typu, pretože rodina – to je základ.
Všetky najpodstatnejšie veci sa odohrávajú v rodine. V rodine mladý človek vyrastá, rodina ho formuje a vychováva. Skutočnosť, že Janka s Václavom okrem svojich dvoch detí vychovávajú aj ďaľšie a to v nemalom počte je vysoko humánna.
A k tomu všetkému môžem dodať, že som rada, že toto všetko videl aj môj syn. Pretože som videla, že to v ňom zanechalo dojem, a hlavne, že mu to veľa dalo. Že sme videli tie pravé hodnoty, na ktoré sa nezabúda.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek