Blog Petra Remiša: Ingliš pre bordely

  • Nezaradené
  • 1. marca 2009, 20:12
  • Autor:Peter Remiš

Kedysi som sa zamýšľal, že napíšem „angličtinu pre lenivcov“. Niečo malé, ale inteligentné, čo by sa stalo bestsellerom. Neskôr som zistil, že taká učebnica už dávno existuje. Začal som teda skúmať, čo chýba na trhu, ale vyzeralo to, že kníhkupectvá majú všetko: angličtinu pre čašníkov, au-pairky, mažoretky, pilotov vetroňov aj pre poľovníkov.

Až prišiel deň, keď som zavetril šancu. Jednu učebnicu som totiž nikde nenašiel. Učebnicu, ktorá by určite dobre míňala: angličtinu pre pracovníčky v sexuálnych službách. Rozhodol som sa, že budem priekopníkom. Napíšem ju, rozšírim vedomosti našim dievčatám a prispejem k rozvoju turistického ruchu na Slovensku.

Dal som si hneď rande so správcom „erotického salónu“. Vysvetlil som mu, čo mám na srdci. Že mám v úmysle po večeroch chodiť do jeho podniku a robiť výskum. Že budem dievčatám radiť, ako správne spisovne ponúkať služby po anglicky. Ako to všetko zapíšem, vytriedim a máme nový bestseller.

Šéf  salónu bol statný, asi dvojmetrákový chlapík. Najskôr si objednal pivo a s trpezlivým výrazom počúval môj zápalistý preslov. Ani raz ma neprerušil. Nechal ma dohovoriť až do konca. Potom si zapálil, potiahol si, vyfúkol mi to rovno do ksichtu a vyslovil dve vety, ktoré mi zmenili pohľad na svet:

„Kamoško, mojim babám stačí jediný jazyk. Ten čo majú v rypáku.“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava