Od semifinále delí hokejistov ŠHK 37 jedno víťazstvo

  • Nezaradené
  • 28. februára 2009, 18:40
  • Autor:Michal Petruška

Po dvoch zápasoch odohraných v Piešťanoch je stav série štvrťfinálových zápasov medzi ŠHK 37 Piešťany a HC Dukla Senica 2:0. Najlepším domácim hráčom sa stal brankár Peter Kubo – v zápasoch, ktoré sa skončili 2:1 a 9:1 inkasoval len po jednom góle.

V prvom štvrťfinálovom zápase vyvinulo domáce mužstvo hnané publikom hneď od začiatku tlak na súpera, ktorý diktovanému tempu často nestačil. Hráči Senice museli faulovať a boli vylučovaní.
Prvé ponúknuté šance však Rybárik ani Peško nepremenili, prvému nevyšiel blafák, druhému puk po finálnej nahrávke preskočil hokejku. Až na konci 17. minúty skóroval obranca Bučka a jeho gól bol na dlho jediným gólom zápasu. V druhej tretine sa Seničania síce držali, no pred výborne chytajúceho Petra Kuba sa dostávali len sporadicky.
V tretej tretine nechali hráči vyniknúť svojich gólmanov. Seničana Mullera prekonal až necelé štyri minúty pred koncom zápasu výborne hrajúci Románek po krásnej nahrávke Haringa. Hoci sa zdalo byť rozhodnuté, hostia zápas zdramatizovali, keď na začiatku 59. minúty neudržal Peter Kubo strelu Krajčoviča. Puk mu popod pazuchu prepadol za bránkovú čiaru. Následné protesty, že sa tak stalo až po odpískaní, rozhodca neuznal, no našťastie, ani nepotrestal.
Záverečná hra hostí bez brankára gól nepriniesla a Piešťany si pripísali prvé víťazstvo. O víťazstve v druhom štvrťfiná-lovom zápase rozhodli hráči Piešťan v prvej tretine, keď po góloch Sýkoru, Otčenáša a Peška vykorčuľoval brankár Senice z brány a nechal sa vystriedať. Kučera však v bráne hostí kapituloval ešte šesťkrát, keď sa presadili Klučár, Bučka, Rosa, Hanka, Učeň a z trestného strieľania aj Rybárik. Za hostí si jediný čestný úspech pripísal Salajka, keď upravil na konečných 9:1.
Hráčom ŠHK 37 sa zápas vydaril na 100 percent, v bránke hostí skončilo takmer všetko, čo na ňu smerovalo. Tréner Milan Klement vidí ich úspech najmä v lepšej kondícii. „Po včerajšku som si myslel, že dnes vyhrá ten, kto bude mať viac síl. Senica včera hrala na tri päťky, my takmer celý zápas na štyri útoky. Vzalo im to tak viac síl a podľa toho sa zápas vyvíjal. Vyšiel nám úvod, dali sme štyri góly a z hráčov spadla nervozita. Dovolili si veci, ktoré by si za stavu 1:0 nedovolili.
"Mrzí ma však záver, tam sme začali byť v obrane ľahkovážni, čo sa nám môže v Senici vypomstiť," zhodnotil priebeh play-off Klement. V stredu budú môcť hráči ŠHK 37 o svojom postupe do semifinále definitívne rozhodnúť na ľade súpera. Zostava ŠHK 37 Piešťany: Kubo – Chovan, Bučka, Hanka, Klučár, A.Kolník, Kořínek, Blaško, Kopejtko – Mihálik, R.Kolník, Haring, Románek, Peško, Otčenáš, Rybárik, Učeň, Sýkora, Rosa, Horský, Chylo.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel